SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

SAYGILI

Kırıkkale’nin alt yapı uzunluğunun 1450 km olduğunu söyleyen Başkan Saygılı 350 km’lik alt yapı kısmını yenilediklerini söyledi.

Proje Yıllar Önce Yanlış Yapılmış

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, alt yapı ile ilgili olarak görülmeyen bir çok iş yaptıklarını söyleyerek 1450 km olan alt yapı uzunluğunun 350 kmsini yenilediklerini belirtti. Başkan Saygılı “İlk önce biz suyu nasıl şehre taşıyoruz onu anlatayım. Biz Kızılırmak’tan tesisimize aldığımız suyu dev pompalarla Alan dağına basıyoruz. Oradan da iki tane boru hattıyla şehrimize cazibeyle inmeye başlıyor su. Çok net bir şekilde söyleyebilirim ki; bu proje yıllar önce yapılmış bir proje. Bu projeyi siz yapar mıydınız? Diye sorarsanız. Asla yapmazdım. Çünkü yanlış bir proje. Belki o günkü şartlarda onu değerlendiren arkadaşlar doğru olduğunu düşünerek değerlendirmiş olabilirler ama yanlış yapmışlar.” İfadesini kullandı.

Sungurlu’ya Kadar Boşu Boşuna Hat Döşemişler

Başkan Saygılı “Birisi 1200 lük birisi 1600 lük iki tane boruyla şehrimize su geliyor. Sungurluya kadar hat döşenmiş. Sungurlu’da daha bir kere su almış değil. Bu iki hat yan yana döşenmiş. Bitişik olarak döşenmiş. Borularımızı hayli büyük borular. İçinden neredeyse araba geçer. Peki bu borular neden yan yana döşenir. Arada bir mesafe olmalı ki, birinde arıza olduğunda, onu yaparken diğeri kullanılsın. Tamamıyla farklı farklı düşüncelerle yapılmış bir hadisedir. Farklı düşüncelerle iki boru yan yana döşenmiş. 10 yıllık belediye başkanlığım döneminde şehrin tamamını ilgilendiren beş defa su kesintisi yaşandı. 10 yılda şehrin tamamını ilgilendiren 5 kez su kesintisi yaşadık. İsim vermeden söyleyeceğim. Etrafımızda olan şehirlerde eş dost ve akrabalarınıza sorun. Lütfen bir sorun. Bazı şehirlerimizde geçen yaz haftada 3 gün su verildi. Bizim 10 yılda beş defa su problemimiz oldu.” Şeklinde konuştu.

Görünmeden Alt Yapıyı Yeniyoruz

Kırıkkale’nin alt yapı sorunu olduğunu belirten Saygılı “Altyapı problemi. Şöyle düşünmeyin. Alt yapı problemi bugün biz altyapı yapacağız işi değil. Yıllar sürecek bir çalıma. Kırıkkale’nin 1450 km alt yapı hattı var. Biz şu anda şehrimize hissettirmeden 350 km’sini değiştirdik. 350 km alt yapı hattını biz şehrimize hissettirmeden değiştirdik. Ana hatta ve ana arterlerde çalışıyoruz. Herhangi bir yerde su arızamız varsa, orada tamirat yapıyoruz. Bizim için en kolayı bir ana hattı değiştirmek. Dışardan basit ve kolay görünüyor. Ama işin içine girince görüyorsunuz. O kadar kolay değil. Ana hatla bitmiyor. Evlerin apartmanların bağlantıları ne olacak. Ana hattın değişimini yapınca her evin bağlantısı ne kadar sürecek. Biz şurada birkaç saatlik su kesintisine dayamazken, haftalarca su kesmemiz lazım. Altyapı demek budur. Ben altyapıya giriyorum deyince yapamazsınız. Biz şu anda ne yapıyoruz. Her ortamda, her alanda, her mahallede boru değiştirmeye, altyapı yenilemeye çalışıyoruz” dedi.

Sıkıntının Müsebbiplerinin Sesi Daha Çok Çıkıyor

Başkan Saygılı “Değiştirebileceğimiz her noktada boruları değiştirmeye çalışıyoruz. Bir dahaki dönem yeniden bize verilirse. Bu işlemde biraz daha hızlı ilerleyeceğiz. Çok daha fazla gireceğiz altyapıya. Çünkü Kırıkkale’de benim gözümde iki tane önemli konu var. Bir tanesi altyapı çalışmasıdır. Buna başladık. Uzunca bir süredir dev vanalar değiştiriyoruz. Altyapı demek sadece boruları değiştirmek değil. O kadar çok detayı varki. Yanlış yapılmış. Ne hikmetse bugün en çok bağıranlar bu yanlışı yapanlar.” Dedi.

Alt Yapı Planı 50 Yıldan Aşağı Olmaz Ama Bizde 15 yılda Bitti

Her dönem alt yapı yapılamayacağını söyleyen Başkan Saygılı “Benim anlayamadığım şey bu. Siz yapmışsınız. Bunun müsebbibi sissiziniz. Her dönem altyapı yapılamaz. Altyapı bir defa yapılır. Ama doğru yapılmamış. Altyapının ömrü yerine göre değişir ama 50 yıldan aşağı olmaması lazım. Bazı bölgelerde durum değişir. Kılcal bölgelerde 15 bir yılda bir değişim yapılabilir. Ama ana arterde değişim ihtiyacı 50 yıldan aşağıda olmamalıdır. Bunu yapanlar bu işin müsebbibi olanlar bunu yapanlar. Bunun sebebi sizsiniz. Siz yapmışsınız.” Dedi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ