Savaştan kaçtı dilenci oldu

Savaştan kaçtı dilenci oldu

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Abdurrahman isimli mülteci döşüne astığı Suriye savaş, evimiz yurdumuz yıkıldı, bir yardım” ibareli tabela ile sokaklarda dilenmeye başladı. Suriyeli dilencinin bu hareketi bizim yerli dilencilerin tepkisin

EVİMİZ YURDUMUZ YIKILDI

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Hatay’da ki mülteci kamplarından yurdun dört bir yanına yayılan Suriyeli mülteciler Kırıkkale’de masum insanların duygularıyla oynayarak, yardım talebinde bulunuyor. Esad evimizi, ocağımızı yıktı pankartıyla Zafer Caddesi’nde milletin duygularını sömüren Abdurrahman isimli dilenci, ailesiyle birlikte dileniyor. Dilenciliğe yeni bir model getiren Abdurrahman, Evimiz, yurdumuz yıkıldı pankartıyla, halkın duygularıyla oynuyor. Vatandaşlarda mülteci dilencilere acıyarak onlara yardımda bulunuyor.

 

KIRIKKALELİ DİLENCİLER İSYANDA

Kırıkkaleli çoğu vatandaştan yardım adı altında para alan Abdurramman, diğer dilencilerin tepkisini çekti. Durumdan rahatsız olan Kırıkkale’nin dilencileri ise kendilerinin yılardır dilencilik yaptığını ve Suriyeli dilencilerden rahatsız olduklarını söylediler. Suriyeli dilencilerin ortamı kızıştırdığını ve işlerine sekte vurduğunu belirten Kırıkkaleli dilenciler, yetkililerin Suriyeli dilencileri sınır dışı etmesi gerektiğini belirttiler. Yıllardır Kırıkkale’de dilencilik yaptıklarını belirten dilenciler, herkesin Suriyeli vatandaşlara yardım ettiğini, kendilerinin ise günü zararla kapattıklarını ifade ettiler.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ