Savaşlar Olmasın, Çocuklar Ölmesin

Savaşlar Olmasın, Çocuklar Ölmesin

KAYIPLAR ÖNLENMELİ

Savaşlar Olmasın, Çocuklar Ölmesin

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi, Güneydoğu´da yaşanan iç veya dış savaşlarda gerçekleşen ölümlerin önlenmesi amacıyla ?Savaşlar Olmasın, Çocuklar Ölmesin´ isimli kampanya başlatıldı. Silahların susmasını isteyen Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güney, ölümlerin son bulmasını diledi.

KAYIPLAR ÖNLENMELİ

Konu hakkında Dernek binasında gerçekleştirilen açıklamada Yönetim Kurulu Başkanı Güney, ?Alevi Bektaşi Federasyonunca alınan karar doğrultusunda ABF ?ye bağlı Alevi örgütlerince  ?Savaşlar Olmasın, Çocuklar Ölmesin´ denilerek,  yurt içinde ve yurt dışındaki örgütlerinde dönüşümlü olarak açlık grevleri yapılıyor. Yapılan grevlerin amacı Güneydoğuda meydana gelen ölümlerin durması, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, Silahların susması, Ölümlerin son bulması, için, Kalıcı barış ortamının yeniden sağlanması istenilmekte. Öncelikle Hükümet uyguladığı savaş politikalarında vazgeçmeli. Can kayıplarının önüne geçmelidir.?

ÇIKARI OLMAZ

Güney?Açlık, yoksulluk ve sefalete insanlar direniyor ancak Canlarını, yakınlarını kaybetmeyi ocaklarına ateş düşmesini kimse istemez. En değerli, herkesin öncelikli hakkı olan yaşam hakkına saygı duyulmalı.  Yaşam hakkı vazgeçilmez temel insan hakkıdır. Savaş ortamını andıran, Olağanüstü dönemlerde dahi bu kadar hak ihlalinin yaşanmadığını biliyoruz. Her gün can kayıpları artarak devam ediyor Asker, Güvenlik güçleri, çoğunlukla çocuklar ve anneler yaşamlarını kaybediyorlar. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz, yakınlarına ve dostlarına sabırlar diliyoruz. Saldırılar durdurulsun, Ortak akıl Hâkim olsun. Savaş ve can kayıplarında kimsenin çıkarı olamaz, bunun çaresi barıştır.?

BİZ DE DESTEKLİYORUZ

?Biz İnsanları abluka ve esaret altına alan ortaçağ anlayışlarını kınıyoruz.  Bu sorunların bir an önce çözüme ulaşmasını, Ülkemizin kalıcı barış ortamına kavuşmasını istiyoruz. Umarız AKP hükümeti bu haklı taleplerimizi duyar ve Barış ortamını tesis eder. Barışın hâkim olması için açlık grevlerinde olan canlarımız bir araya geliyorlar. Birlikte Barış içerisinde kardeşçe yaşamak için, Semahlarını dönüp barış için lokmalarını dağıtıyorlar. Örgütlerimizin, canların, dostlarımızın bu iyi niyetlerine bizde katılıyoruz, destekliyoruz. Başarıya ulaşmasını diliyoruz? dedi.



ilhat
11.01.2016 22:44:38
pkk-hdp agzıyla konuşmuşlar. ppkya hiç bir laf yok. teröristleri cici çocuklar olarak görüyorlar herhalde.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ