Satrançta kıran kırana mücadele

Satrançta kıran kırana mücadele

Olimpik Yüzme Havuzunda 16-18 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen, Okul Sporları Küçükler ve Minikler Satranç Turnuvasına 2005 ve üstü doğumlularda 5 sporcu, 2003-2004 doğumlularda 29 sporcu 2001-2002 doğumlularda 36 sporcu olmak üzere 3 katego

SOSYAL ETKİNLİK

Açılışta konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; "Her anne ve baba çocuğunun bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmesini ister. Bu nedenle pek çok anne baba çocuğunu sportif bir aktiviteye veya sosyal bir etkinliğe gönderir. Bunda amaç çocuğun gelişimi yanında çevresini daha iyi tanıması, daha iyi iletişim kurması ve sosyal yönünü daha fazla geliştirmesidir. Sportif faaliyetlerin ve sosyal etkinlikler bunun bir aracıdır. Satranç sporunun da bu alanda farklı ve özel bir önemi vardır. Satranç sporunun bu konudaki yeri farklıdır. Bunun böyle olması doğaldır.?

YAŞAMA BENZERLİĞİ

?Çünkü satranç ile yaşam arasında hiçbir oyuna nasip olmayan bir benzerlik vardır. Diğer sporlar ile yaşam arasında da benzerlikler kurulmaya çalışılmış, bu konuda kitaplar hatta filmler de çekilmiştir. Ama hiç birinin yaşama benzerliği satranç kadar olamaz. Çünkü satranç, pek çok spor gibi hayattan kopuk yapay olmayıp bizzat hayatın gerçeklerinden esinlenerek ortaya çıkmış bir oyundur? diyerek bütün anne ve babaların çocuklarını satranç sporuna yönlendirmelerini istedi.

2005 ve üstü

1. Mehmet Anıl ALTUN

2. Mehmet KEKEÇ

3. Mehmet Zeki ÖZDEMİR

Minikler 2003-2004

1. Muhammed Ali ÖZNUR   (Zübeyde Hanım İlkokulu)

2. Çağrı ÖKMEN                  (İsmet Aydınlı İlkokulu)

3. Lütfü Can BAHAT             (Hüseyin Özenen İlkokulu)

Küçükler 2001-2002

1. Semih Şahin MERT           (Özel Gazi İlköğretim)

2. Muhammet Berat BULUT (Atatürk Ortaokulu)

3. Halil İbrahim KAPUCU    (Hüseyin Özenen Ortaokulu)

1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ