Sarraf mı, tefeci mi?

Sarraf mı, tefeci mi?

Altın fiyatlarının 2010 yılı seviyelerine kadar düşmesi dürüst sarrafları zor durumda bırakadursun, kimi sarraflar tefecilere hayır dua okutur seviyede vatandaşı soyuyor.

BORCU OLAN MEMNUN

Bir süredir sert düşüş eğiliminde olan altın, bu yolla borçlanan vatandaşları mutlu ederken, altına yatırım yapanları ise üzdü. Özellikle düğün mevsiminde olan şehrimizde alıcı olanlar bu düşüşten gayet memnun. Ancak, altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte elinde altın kalmadığını iddia ederek vatandaşa yüksek fiyattan altın satmaya kalkan kimi fırsatçı sarrafların şimdiki taktiği ise daha da şaşırtıcı.

TEFECİLİK VE KARABORSACILIK

Çeyrek altının 120 lira seviyelerine kadar gerilemesi ve düğünlerin artmasıyla altına talep artınca bazı sarraflar alırken ucuza mal ettikleri altını fahiş fiyatlarla satmaya başladı. Konuya ilişkin şikâyetlerini belirten vatandaşlar, bazı sarrafların 120 TL’ye aldıkları çeyrek altını 138 TL’ye kadar satmaya kalktıklarını beyan ettiler. Bunun bir nevi tefecilik ve karaborsacılık olduğunu ifade eden vatandaşlar hiç de ahlaki olmayan bu durum karşısında Sarraflar Odası’nın bir an önce müdahil olmasını istediklerini beyan ettiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü