Sarı basın kartları değişiyor

Sarı basın kartları değişiyor

Basın Yayın Enformasyon Dairesi Başkanı Bahattin Akyön, "Basın kartlarının şekli yatay yönde değişecek. Gazetecilerin, kan grubu ve nüfus cüzdanı seri kimlik numaraları da yeni basın kartlarında yer alacak." dedi.

Basın mensuplarının kullandıkları sarı basın kartları "uluslararası normlara" göre yeniden hazırlanıyor.

HUSUSİ BİLGİLER DE YER ALMAYA BAŞLAYACAK
Çorum`da Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmasında konuşan Basın Yayın Enformasyon Dairesi Başkanı Bahattin Akyön, basın kartlarının şeklinin değişeceğini söyledi. En son değişikliğin 2005 yılında yapıldığını ifade eden Akyön, geçen 6 yıllık sürede konunun tekrar gündeme geldiğini ifade etti. Basın kartlarının şekillerinde yatay yönlü bir değişikliğin olacağını belirten Akyön, "TC Kimlik numarası, kan grubu, ilk defa nüfus cüzdanı seri numarası basın kartlarında yer alacak. Daha önceki seri numaraları yoktu. Sıkıntılar yaşanıyordu. Artık basın kartlarında, hususi bilgiler de yer almaya başlayacak. Ayrıca, araçlara bırakılan basın kartlarında da fotoğraflar yer alacak." şeklinde konuştu.

YENİ BASIN KARTLARINI TANITACAK
Basın kartı müracaatı ile ilgili bir çalışmaya daha başladıklarını ifade eden Akyön, "TC kimlik numaraları ile beraber, basın kartı başvuru formunu doldurup kimlikle müracaat etmeyi sağlamış oluyoruz." diye konuştu. Akyön, yakın bir süre içinde yeni basın kartlarını tanıtacaklarını kaydetti.

Kaynak:CHA



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet