?Sarı Bina? gitti, kuyruğu kaldı

?Sarı Bina? gitti, kuyruğu kaldı

METRUK BİNADAN KURTULMANIN SEVİNCİNİ YAŞAYAN CADDE SAKİNLERİ BU KEZ DE YANINDA KALAN GARAJ GÖRÜNÜMLÜ YIKINTIDAN PERİŞAN?

METRUK BİNADAN KURTULMANIN SEVİNCİNİ YAŞAYAN CADDE SAKİNLERİ BU KEZ DE YANINDA KALAN GARAJ GÖRÜNÜMLÜ YIKINTIDAN PERİŞAN?

?Sarı Bina? gitti, kuyruğu kaldı

Şehrimizin moda merkezi olarak bilinen İzmir Caddesinde yıllarca hem görüntüsüyle hem de metruk haliyle çevre halkını rahatsız eden ve her türlü tehlikeye açık haliyle güvenliği de tehdit eden meşhur(!) ?Sarı Bina? yıkıldı ve yerine modern, şık bir bina yapıldı. Ancak metruk binanın yanında, ne olduğu anlaşılmayan, garaj görünümlü tek göz odanın ne sahibi belli, ne de yıkılabiliyor.

DAHA ÖNCE BİRKAÇ KEZ VERMİŞTİK

Daha önce de gazetemizde, ?Çeyrek asırlık görüntü kirliliği? ve ?Metruk bina, başa bela? başlıklarıyla verdiğimiz haberlerle Kırıkkale kamuoyuyla paylaştığımız Gökarık Apartmanı, inşa edildiği 1968 yılından sonra yaklaşık 1987 yılına kadar Nuri Gökarık ve çocukları tarafından kullanıldıktan sonra, bina sahibi Nuri Gökarık´ın ölmesi, çocuklarının da İstanbul´a taşınmasıyla atıl hale gelmişti. Daha önceleri de zaman zaman kiralanarak kullanılan ve içinde 3 daireyle kömürlükleri bulunan, halk arasında biline ismiyle ?Sarı Bina?, yaklaşık 25 yıldır atıl vaziyette etrafı rahatsız etmişti.

METRUK BİNA GİTTİ, ŞIK BİR BİNA GELDİ

İçinde farelerin cirit attığı, zaman zaman da tinercilerin uğrak yeri olan Gökarık Apartmanı´nın, konumu itibariyle de Kırıkkale´nin imajına zarar vermeye her an hazır vaziyette olduğunu belirtmiş, yetkililerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. Çeşitli zamanlarda binayı satın alarak değerlendirmek isteyen yatırımcıların, bina varislerini bir araya getirememesi ya da ulaşamamasından dolayı sahipsiz bir görünüme sahipken geçtiğimiz yıl bir girişimcinin satın alması sonucu bu metruk binanın yerine modern görünümlü şık bir bina inşa edildi.

BAŞKAN SAYGILI CADDEYİ GÜZELLEŞTİRDİ

Ancak bu kez de binanın yan tarafında bulunan tek göz, tek katlı, garaj görünümlü yıkıntı cadde esnafını rahatsız ediyor. Kırıkkale Belediyesi´nin caddeyi güzelleştirme çabasından çok memnun olduklarını ifade eden cadde esnafı, ?Yıllardır caddenin güzelleştirilmesi için görüşmediğimiz yetkili kalmamıştı. Sağ olsun, Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı caddemizin kaldırımlarını yenileyip, tertemiz bir asfalt yol hediye etti.?

BELEDİYE BU İŞİ ÇÖZECEKTİR

?Fakat sahibi belli olmayan bu küçücük yıkıntı, caddemizdeki tüm güzelleştirme çabalarına gölge düşürüyor. Yetkililerin bir an önce bu garaj görünümlü yıkıntıyı da ortadan kaldırıp caddemizin çehresini değiştireceklerine inancımız sonsuz. Kırıkkale´mizin prestij caddesi olan İzmir Caddesi´nin beklentilerimiz doğrultusunda, tüm Türkiye´ye örnek teşkil edecek bir Moda Caddesi haline getirileceğine inanıyor, çalışmalarından dolayı belediyemize müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyoruz? dediler.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü