Şanlı mirası yüreğimizde taşımaya devam edeceğiz

Şanlı mirası yüreğimizde taşımaya devam edeceğiz

İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Müjdat Yurtseven, ‘Mehmet Akif Ersoy'un bıraktığı bu şanlı mirası yüreklerimizde taşımaya devam edeceğiz' dedi.

BAĞIMSIZ YAŞAMA AZMİNİN ÜSTÜN SEMBOLÜDÜR

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Müjdat Yurtseven, yaptığı açıklamada, ‘Mehmet Akif Ersoy milletimizin bekası ve yeniden özgür muasır medeniyet seviyesini yakalamış bir millet olabilmesi için çalışmaktan çekinmemiş varını yoğunu bu millet için harcamıştır. İstiklal Marşı canlı tarihimizin bir kanıtı olup zor şartlarda yazıldığı aşikârdır. 1921yılı başlarında, Milli Eğitim Bakanlığı bir yarışma açtı. Bakan Hamdullah Suphi Bey marşı, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy beyin yazmasını istiyordu. Ankara’da bulunan Mehmet Akif ise, yarışma sonucu ödül istemediğinden, şiiri yazmıyordu. Bu arada yapılan yarışma sonuçlanmış, kazanan olmamıştı. Bunun üzerine yeniden Mehmet Akif `e başvuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın en derin heyecanlarını duyan ünlü şair, milli duygularının coşkusu içinde en güzel şiirlerinden birini yazdı. İstiklal Marşı adını taşıyan bu şiirdeki dizeler, gerçekten, milli duyguların ve bağımsızlık aşkının çok canlı anlatımıdır. TBMM, ikinci İnönü Muharebesinden önce,12 Mart 1921 `de İstiklal Marşı`nı kabul etti. İstiklal Marşı, Türk’ün bağımsız yaşama azminin üstün sembolüdür’ ifadelerine yer verdi.

BOYNUMUZUN BORCUDUR

Yurtseven, ‘Her şeyden önce ümit insanıdır Akif. O’nun lügatinde ümitsizliğe yer yoktur. Zaten en karanlık ve çaresizlik günlerde ‘Korkma’ diye başlamamış mıydı? Bir vefa insanıydı Akif. Lise yıllarında arkadaşına bir söz vermişti. İlerde yetim kalmış çocuklara bakacaktı. Arkadaşı erken vefat etti ve geride kalan 3 çocuğuna kendi evlatları gibi sahip çıktı. Bir söz insanıydı Akif. O’nun sözü namustu adeta. Söz verdiyse o sözü yerine getirmek için hiçbir engel olmazdı. Bir dava insanıydı Akif. Toplumun içinden fışkırmış, toplumun duygularına değinmiş ve yazdığı o şiir 12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla TBMM’de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nda Kuruluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirmiştir. Bizler hak için verilen bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürebilmeyi boynumuza bir borç biliyoruz’ dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ