Sandıktan istikrar çıktı

Sandıktan istikrar çıktı

YENİ ANAYASA HEMEN YAPILMALIDIR

Sandıktan istikrar çıktı

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Şube Başkanı Oktay Sümer 1 Kasım seçim sonucuyla ilgili yaptığı açıklamada ?Seçimi kardeşlik ve emekçi kesim kazandı. Sandıktan istikrar çıktı? dedi.

SANDIKTAN İSTİKRAR ÇIKTI

Sümer açıklamasında ?1 Kasım seçim algı operasyonları tutmadı. Terör Türkiye ye diz çöktüremedi kardeşlik ve emekçi kesim kazandı sandıktan istikrar çıktı? dedi.

TOPLU SÖZLEŞMEMİZİ İLGİLENDİRİYOR

1 Kasım seçim sonuçlarından istikrar çıktığını vurgulayan Sümer, ?Kamu görevlilerinin tüm taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek, "1 Kasım 213 kazanım elde ettiğimiz Toplu Sözleşmeyi de yakından ilgilendiriyordu. Çıkan sonuç bizim açımızdan sevindirici. Şimdi; Cuma Namazı için izin süresinin arttırılması, sözleşmeli ve 4/C´lilerin kadroya geçişi, ek gösterge adaletsizliklerinin düzeltilmesi, silahlı kuvvetler ve emniyet bünyesindeki sivil memurların mağduriyetlerinin giderilmesi başta olmak üzere 3.Dönem Toplu Sözleşmenin içeriğinde yer alan çalışma konularındaki uzlaşmayı kazananıma dönüştürme vaktidir. Vakit demokratik hukuk devleti noktasında sırtımızda kambur olan kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasaklarını sona erdirme vaktidir. Hepsinin takipçisiyiz" dedi.

YENİ ANAYASA HEMEN YAPILMALIDIR

Eski Türkiye arayışlarına sandıktan çıkan sonuç ile "Hayır" denildiğini vurgulayan SÜMER, "Şimdi geçmişle yüzleşilmeli, vesayet ile tamamıyla hesaplaşılmalıdır. Hiç vakit kaybeden sivil, özgürlükçü Yeni Anayasa yapılarak, darbelerin tüm tortuları silinmelidir.

ALGI OPERASYONLARI TUTMADI

Emperyalizm´in bir takım argümanları kullanarak 1 Kasım seçimlerine müdahil olduğunu ifade eden SÜMER, "Seçim sürecine girerken de algı operasyonları çok güçlüydü. Ama millet cevabını verdi. Türkiye, kendi sınırlarının dışarısında beyaz taşların ötesindeki olaylara da müdahil olabilen, mazluma-mağdura kol kanat geren, dünya 5´ten büyüktür diyerek küresel aktörlere, egemen güçlere tavır alabilen bir tavır ortaya koyuyor. Emperyalizm ise Türkiye´nin dışa açılmasını istemiyor. Bunun içinde vesayet ve terör araç olarak kullanılıyor.

TERÖRLE TÜRKİYE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTENDİ

 Seçimden önce terör olayları tırmandırılarak, Türkiye´nin diz çöktürülmek istendiğini de sözlerine ekleyen Sümer: "Bölge halkı yatırımı, huzuru, geç saatlere kadar şehir içinde dolaşabilmeyi ve seyahat edebilmeyi istiyor. Eski Türkiye´nin geride kalması, yeni Türkiye´ye ilişkin umut verici gelişmelerin yaşanması bölge halkında memnuniyetle karşılandı. Ama terörün yeniden sahaya sürülmesi ister istemez bölgede tedirginliği beraberinde getirdi. Şimdi o barış ortamını yeniden tesis etme vaktidir.

KARDEŞLİK VE EMEKÇİ KESİM KAZANDI

"Ülke kazandı, mazlumlar kazandı, mağdurlar kazandı, Anadolu çocukları, Anadolu sermayesi kazandı, kardeşlik kazandı ve burada emekçi kesim kazandı" diyen SÜMER, "Eğer seçim sonuçları ilk açıklandığında ilk tebrik Filistin´den, Gazze´den, Nahta´dan, Bosna´dan Suriye´den, Mısır halkından, Özgür Suriye´den geliyorsa, mazlum coğrafyalar kutlamalar yapıyorsa demek ki doğru yoldayız demektir. Kazanan ülkemizin 78 milyon halkı olmuştur dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız