Sanayicilerin sorunları ele alındı

Sanayicilerin sorunları ele alındı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın katılımı ile gerçekleşen Sanayici İstişare Toplantısına katılan TSO Başkanı Ahmet Varlı sanayicilerin en önemli sorunlarının kalifiye eleman bulamamak olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü organizasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde Sanayici İstişare Toplantısı düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, OSB Başkanı Nurettin Aydın ve sanayicilerin katılımları ile gerçekleşen toplantıda OSB içerisinde faaliyet gösteren firmaların ve sanayicilerin sorunları ele alındı.

Toplantıda konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale OSB’de bulunan firmaların sürekli yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bakan yardımcısı İnan’dan talepte bulundu. Genel olarak bakıldığında sanayicilerin daha büyük bir problemleri olduğuna işaret eden Varlı, özellikle üretim alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalıştıracak nitelikli ara eleman bulma konusunda büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Türkiye’de ve Kırıkkale’de işsizlik sorunu olduğuna inanmadığını ifade eden Varlı, bir yanda çalıştıracak eleman bulamadığı için üretim yapamayan işyerleri bir yanda iş bulamadığını söyleyenlerin olduğu bir paradoks yaşandığını söyledi. Kaynakçılık ve CNC alanlarında kalifiye ara eleman yetiştirmek üzere odamız tarafından açılan Mesleki Eğitim Merkezinde ücretsiz eğitim ve sertifika verildiğini vurgulayan Varlı, üretim için aşılması gereken öncelikli sorunun nitelikli elemanlar ile sanayicileri buluşturmak olduğunuz sözlerine ekledi. Toplantıda Kırıkkale’de 2022 yılında en çok ihracat yapan, AR-GE yatırımına en çok önem veren ve en çok patent başvurusunda bulunan firmalara plaket verildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız