SANAYİ SİCİL BELGESİ OLAN İŞLETMELERE UYARI

SANAYİ SİCİL BELGESİ OLAN İŞLETMELERE UYARI

Kırıkkale Valiliği bir duyuru yayımlayarak Sanayi sicil belgesi sahibi işletmeleri 2020 dönemi yıllık işletme cetvelleri konusunda uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmeler, her yılın ilk dört ayı içerisinde en geç Nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetveli vermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetveli' ni vermeyen firmalar hakkında 6948 sayılı Kanunun 9. Maddesi uyarınca 2021 yılı için 1730 TL idari Para Cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.

Açıklamanın devamında "Sanayi Sicil Kayıt ve Yıllık işletme Cetveli bilgilerinin tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, sanayi işletmelerinin faaliyetlerinin güncel olarak izlenebildiği Ülkemizin en önemli veri kaynağıdır. Veri uygulama ve güncelleme uygulamalarının sürdürülebilir olması sebebiyle, verilerin sisteme girilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir. Sanayi işletmelerimizin ileride mağdur olmamalar, bakımından 2020 dönemi yıllık işletme cetveli bilgilerini http://sanayisicil.sanayi.gov.tr web adresinden firma yetkilisi, e-devlet şifreleri ile sisteme en son 30 Nisan 2021 tarihine kadar girmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ