Sanayi projeleri masaya yatırıldı

Sanayi projeleri masaya yatırıldı

Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalar Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından düzenli olarak ziyaret ediliyor. Ziyarette sanayi projeleri masaya yatırılıyor.

ÜNİVERSİTEMİZ HER ZAMAN SANAYİCİMİZİN YANINDA

Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Bilim Sanayi, Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, OSB Müdürü Ali Özsoy, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Doğu, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Birgören, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ediz Polat, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Çalın bir araya geldi. Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek ve daha da genişletme kapsamında Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletme yöneticileri ile gerek genel anlamda ve gerekse sektörel bazda çok sayıda toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış ziyaretlerinin Kırıkkale’deki tüm firmaları kapsayacak şekilde devam edeceğini belirtti.

 

SORUNLARI YERİNDE ÇÖZECEĞİZ

Üniversite olarak temel amaçlarının; sanayicilerin üretim, pazarlama, inovasyon ve Ar-Ge gibi alanlarda sorun ve ihtiyaçlarının neler olduğunu tespit ederek bu konularda ortak yapılabilecek çalışmaları belirlemek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kocamış; “Üniversite olarak Sayın Rektörümüzün destekleriyle sanayicimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz sanayicimizin öncelikle Üniversitemizin laboratuvar imkanlarını değerlendirebileceklerini ve hocalarımızla ortak projeler hazırlayabileceklerini belirtmek istiyoruz. Yine üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz “Proje Koordinasyon Ofisimiz” aracılığı ile sanayi destekli proje yazımı, yönetimi, ulusal ve uluslararası proje çağrılarını düzenli olarak firmalara duyurmayı, uluslararası çağrılara başvuracak araştırmacı ve firmalara yabancı dil desteği ihtiyaçlarına cevap vermeyi, patent ve faydalı model yazımı ve başvurusu konusunda yardımcı olacağımızı dile getiriyoruz.” dedi.

 

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama