Sanayi Mahallesi adıyla birlikte değişim istiyor

Sanayi Mahallesi adıyla birlikte değişim istiyor

Kırıkkale'nin çiçeği burnunda ve ilin en genç muhtarı Faruk Akbulut (34), mahallesinin adını değiştirmek için girişim başlatacak.

ANKET YAPTIRACAK

Mahallenin adının değişmesi için anket yaptıracağını açıklayan genç muhtar Akbulut, mahallesinin nüfus ve yüz ölçüm olarak Kırıkkale’nin en büyük mahallesi olmasına rağmen yatırım olmadığını ve memurların ise ismi yüzünden ve yatırım olmadığından mahallede ikamet etmekten kaçındığını ifade etti. Ayrıca mahallede 1 lise ve 5 tane ilköğretim okulunun bulunduğunu, burada çalışanların mahallede ikamet etmedikleri belirtti.

BOŞ ALANLAR

Sanayi mahallesinin yatırıma açık bir semt olduğunu açıklayan Akbulut, “Kırıkkale’nin birçok mahallesinde evler bir birine girmiş durumda bulunuyor. Fakat mahallemde birçok alan boş duruyor. İnsanlar bu alanları kullanabilir. Fiyat olarak ta cazip.” dedi. 

KURUMLAR GELMELİ

Sanayi mahallesinde hırsızlığın günden güne çoğaldığını açıklayan Akbulut, “İnsanlar akşam olunca evinden çıkamaz oldu. 17 bin nüfuslu mahalleye karakol şart oldu. Bunun yanında kapalı pazar alanı bulunmuyor. Pazar kuruluyor, fakat minibüslerin işlediği cadde üzerinde kuruluyor. Cadde üzerinde pazar yeri kaldırılarak, kapalı pazar yeri kurulmasının zamanı geldi” diye konuştu.  

MANDIRALAR HÂKİM

Mahallenin 3 kısımdan oluştuğunu açıklayan Akbulut, “Birinci kısımda esnaflar yer alıyor. İkinci kısımda mahalleye yıllar önce gelen ve mahalle kültürüne sahiplenmiş insanlar yer alıyor. Üçüncü kısımda ise köyden kente göç eden vatandaşlarımız yer alıyor. Üçüncü kısımda oturan insanlar şehirde olmalarına rağmen hala büyük ve küçük hayvanlarla uğraşıyor. Mandıralar yapıyorlar. Mahalleyi koku sardı.” şeklinde konuştu.

MOLOZLAR SANAYİYİ BULUYOR

Mahallesinde kokudan geçilmezken birde inşaat yapan insanların molozlarıyla uğraşmak zorunda kaldıklarını açıklayan Akbulut, “Kırıkkale’de inşaatla uğraşan insanlar, çıkan artıklarını kaçak olarak Sanayi Mahallesi’ne döküyorlar. Belediyeye müracaat etmemize rağmen kimse bununla ilgilenmiyor” dedi.

PARKE TAŞI VE ASFALT İHTİYAÇ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın direktifleri sayesinde mahallenin belli bir bölümüne parke taşı döşendiğini açıklayan Akbulut, “Saygılı’nın bu çalışması mahallemizde takdirle karşılanıyor. Fakat mahallemizin büyük bir bölümünde parke taşı ve asfalt bulunmuyor. Bu cadde ve sokaklarda yaşayan insanlar, yağmur yağdığında çamur içinde yürüyorlar. En fazla eziyetti de çocuklar çekiyor.” 

TEMİZLİK GÜZEL

Sanayi’de çöplerin zamanında ve eksiksiz toplandığını açıklayan Akbulut, “Başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim. Arkadaşlar güzel çalışıyor. Hepsinden Allah razı olsun. Öte yandan mahallenin ortasında bir sağlık ocağımız bulunuyor. Sağlık Ocağının hemen yanında da bir sellik mevcut. Bazı mahallelinin ellerine geçirdikleri malzemeleri selliğe atmasından dolayı şu anda dolmuş bulunuyor.  Hatta selliğin içinde hayvan leşleri bulunuyor. Çocuklar selliğe girerek oyunlar oynuyor. Hastalık yayılmasından korkuyoruz. Yetkililer biran önce bir çare bulunmazsa çocuklarımız ve mahalle büyük zarar görür.”

PARKA KİMSE GELMİYOR

Sanayi’de fazla aile ve çocuk parkı bulunmadığını ve bulunanlarında bakımsızlıktan yok olmayla karşı karşıya geldiğini açıklayan Akbulut, “Mahallenin en büyük aile parkı muhtarlık yanında yer alıyor. Parkın bir tarafı yıkımcılarla birleşiyor. Diğer taraftan baliciler ve âlemciler parkı işgal etmiş durumdalar. Polise haber veriyoruz ve yeterli olmuyor. En güzeli parkı özel işletmeye vererek canlandırmak olacaktır.” 



İLHAT
14.09.2014 23:03:33
GÜZEL SANATLAR LİSESİ SANAYİ MAHALLESİNDEN TAŞINDI. İLÇE SEÇİM KURULUNUN HABERİ YOK. SEÇMENLER YENİ OKULA GİTMEKTE ZORLANIYORLAR. MUHTARIN DİKKATİNE.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü