Sanayi esnafının yüzü güldü

Sanayi esnafının yüzü güldü

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi birçok aracı yolda bırakırken, oto radyatör ve oto elektrikçi ustalarının işlerinin geçici süreyle de olsa hareketlenmesine neden oldu.

Foto Galeri İçin Tıklayın

TAMİRCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Araçlarının kışlık bakımlarını zamanında veya eksik yaptıran araç sürücüleri son bir hafta içerisinde oldukça sıkıntılı günler yaşadı. Sabah erken saatlerde otomobillerini çalıştıramayan sürücüler çareyi başka ulaşım araçlarına yönelmekte bulurken oto tamircilerinin de yüzlerini güldürdü.

ANTİFRİZ DERECESİ ÖNEMLİ
Oto bakım servisleri, vatandaşlardan otomobillerinin kışlık bakımlarını mutlaka işinin ehli ustalara yaptırmalarını tavsiye ederken bilinçsizce yapılan bakımların bazen ciddi hasarlara neden olduğunu söyledi. Oto Tamircisi Mustafa Yıldırım, araçların kışın en önemli parçalarından birisinin de radyatör olduğunu ve mutlaka kışlık bakımının yapılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, ?Araçların radyatör bakımları yapılırken dikkat edilecek en önemli nokta antifrizin derecesidir. Örneğin küçük araçlara 4 litre, minibüslere 6 litre, kamyon ve benzeri ağır araçlara 9 litre yolcu otobüsleri ile benzeri taşıma araçlarına ise 22 litre antifriz konulmalı? dedi.

DONDURUCU HAVADA KORUR
Yıldırım, araçların radyatörlerine antifriz konulurken su ile orantısının da önemli olduğuna dikkat çekerken, ?Yarı su yarı antifriz olursa onun derecesi 25 olur. Bu derecede kışın sağlıklı olmayan bir orandır. Ancak üçte ikisi antifriz üçte bir su olur ise derecesi 35?e yükselir. Bu oran ise kışın en ideal orandır. Bu şekilde olur ise kışın aracın donma riski ve çalışmama tehlikesi ortadan kalkar. Derece ayarının orantılı olmasının bir diğer faydası ise kalorifer sisteminin verimli ve sağlıklı çalışmasını sağlar? diyerek araç sahiplerini bu konuda çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AKÜLERİN ÖNEMİ BÜYÜK
Kışın araçların çalışmamasının bir başka nedeninin de akülerin bakımlarının yapılmaması olduğunu ifade eden Oto Güneş Sahibi Namık Güneş, akülerinde radyatörler gibi kışın oldukça zor bir görevi yerine getirdiğini ifade ederken, bakımlarının da mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmasını istedi. Güneş, ?Aküler özellikle kışın aşırı soğuklarda aracın kolay çalışmasını sağlayan bir parçadır. Ancak akülerin bakımlarının zamanında ve yeterli yapılmaması araç sahiplerini zor durumda bırakır? dedi.

GÖZ KARARI ASİT DÖKÜLMEZ
Güneş, Akülerin asit derecelerinin mutlaka makinede ölçülmesini de tavsiye ederken, ?Göz kararı dökülen asit akünün arıza yapmasına neden olabilir. Bu nedenle asit oranı mutlaka 28 derecede olmalı. Bunun içinde asit ve saf su oranı cihaz sayesinde belirlenmeli. Araçların kışın sabah saatlerinde kolay çalışması için mutlaka akülerin verimli, radyatörlerin antifriz derecesinin iyi belirlenmesi ve motor yağının kış aylarında 10?45 olması gerekmektedir.

HER PARÇANIN AYRI ÖNEMİ VAR
Dizel araçlarda ise en büyük sorun ısıtma bujilerinden kaynaklanır. Isıtma bujilerinin bir tanesinin bile devre dışı kalması aracın çalışmasını engeller. Bu önemli bölümlerin bakımlarının düzenli yapılması aracı kışın birçok arızadan korur ve sahibini yolda bırakmaz. Tabi motorun bu bakımlarının yanı sıra lastiklerinin, fren ve ısıtma tesisatı ile motorların diğer aksamlarının da bakımlarının mutlaka yapılması gerekir? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ