Sanayi Mahallesi yeni bir camiye kavuşuyor

Sanayi Mahallesi yeni bir camiye kavuşuyor

"CAMİLER EĞİTİM MERKEZİDİR"

Sanayi Mahallesi yeni bir camiye kavuşuyor

Adının açıklanmasını istemeyen Kırıkkaleli hayırsever işadamı, şehrin en büyük mahallelerinden biri olan Sanayi Mahallesine yeni bir cami yaptırıyor.

600 KİŞİ İBADET EDECEK

Sanayi Mahallesi Orhangazi Caddesi 1136. sokağa yapılacak olan Bülenthan Camii ve Kur´an Kursunun temel atma töreni gerçekleşti. Toplam 496 metrekare alana kurulacak camii, 2 kattan oluşacak. Tek minaresi bulunacak camide, Kur´an kursu da yer alacak. Yaklaşık 600 kişinin ibadet edeceği camide kadınlara özel yer alanı oluşturulacak. Hayırsever işadamı tarafından yapılacak caminin bir yılda bitirilmesi hedefleniyor.

İLK HARÇ ATILDI

Temel atma töreni ilk olarak Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından protokol konuşmaları yer aldı. Daha sonra dualar eşlinde kurban kesildi. Hemen ardından Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Müftü Bekir Gerek, Bülenthan Camii Dernek Başkanı İhsan Şengül, Hayırsever işadamı adına Murat Uçarsu ve vatandaşlar, butona basarak ilk harcı temelle buluşturdular.

CAMİ EKSİKLİĞİ VAR

Hayırsever işadamlarının camii yaptırmak için kendilerine müracaat ettiklerini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, Kırıkkale´de bazı mahallelerde camii eksiklinin bulunduğunu ve bunlardan birinin de Sanayi mahallesinin bazı kesimlerinde olduğunu söyledi. İşadamlarının Sanayi mahallesindeki yerde karar kıldığını açıklayan Gerek, ?İlk başta bazı sorunlar yaşandı. Fakat zamanla bu sorunlar aşıldı. Şimdi temellini attığımız camii 1 sene sonra faaliyette geçecek. Bütün masraflarını iş adamları üstleniyor. İnşallah açıldığında 600 kişi burada ibadet yapma fırsatı bulacak.?dedi.

CAMİLER EĞİTİM MERKEZİDİR

Gerek, ?Camiler, İslam´ın ilk yıllarından beri Müslümanların fikren ve fiilen bilgilendirilip eğitildikleri bir mekân olmuştur. Müslümanların günde beş vakit bir araya gelip görüşmelerinde çok büyük hayırlar vardır. Bu vesileyle birbirleriyle tanışır, konuşun, ısınır ve kaynaşırlar. Birbirlerinin problemlerinden haberdar olur, sevgi ve merhametle yardımlaşırlar. Hz. Peygamber (sav) zamanında, Müslümanların birçok sosyal problemi camide konuşulur ve çözüme kavuşturulurdu.?şeklinde konuştu. 

KÜLTÜR VE İNANÇ MERKEZİ

Camilerin bir kültür ve inanç merkezi olarak Müslümanların hayatında önemli bir fonksiyona sahip olduğunu açıklayan Vali Ali Kolat da ?İnşallah bu fonksiyonunu artırarak sürdürecektir. Millet olmanın, geçmişten geleceğe güzellikleri taşımanın bir yolu da camilerden geçmektedir. Bu vesile ile şunu da belirteyim, caminin de kendine göre bir adabı vardır. Orası elbette ki ibadet merkezidir. Ama Kur´an eğitim öğretim merkezidir. Birçok mahalle sakinimizin oralarda toplanarak sorunları çözme anlamında istişare yaptıkları bir yerimizdir. Temiz tutulması, iyi kullanılması gerekiyor.  Camilerimiz bizim tarih ve kültür hayatımızdaki sanat yapısı ile büyük bir iz bırakmışlardır.?diye konuştu.  İşadamları adına konuşan Murat Uçarsu ise katılanlara teşekkür ettikten sonra, hayır yardımlarının devam edeceği sözünü verdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı