Sanatçının değerini yaşarken bilmiyoruz

Sanatçının değerini yaşarken bilmiyoruz

BOZKIRIN HALK OZANI HACI TAŞAN, ÖLÜMÜNÜN 34. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI

BOZKIRIN HALK OZANI HACI TAŞAN, ÖLÜMÜNÜN 34. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI

Sanatçının değerini yaşarken bilmiyoruz

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Hacı Taşan´ın Neşet Ertaş gibi kültür hazinesi olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, Türkiye´de maalesef sanatçıların öldükten sonra değerinin anlaşıldığını bildirdi.

ÖLDÜKTEN SONRA DEĞERİNİ ANLADIK

İç Anadolu folklor musikisinde büyük ağırlığa sahip sanatçılardan Hacı Taşan, ölümünün 34. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Kırıkkale´nin Keskin İlçesinde bulunan Hacı Taşan Kültür Merkezi ve Taş Mektebi´nde düzenlenen törende konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Hacı Taşan, kültür hazinesidir. Neşet Ertaş gibi, Çekiç Ali gibi ya da onların ustaları gibi Muharrem Ertaş gibi bu bölgede bilinen insanların kültüründe çok önemli yer edinmiş hatta paylaşılamayan, Kırıkkale ile Keskin ile Kırşehir ile paylaşılamayan isimler. Belki bizler bu isimleri öldükten sonra değerini anladık? dedi.

MEKÂNI CENNET OLSUN

Törende konuşan Milletvekili Öztürk, Hacı Taşan gibi ozanların kolay kolay yetişmediğini söyledi. Türk milletinin bu gibi ustalara çok değer verdiğine değinen Öztürk, "Hacı Taşan´ın ismi, keskin türküleriyle adeta özdeşleşmiştir. Hacı Taşan´ın 12-14 yaşlarında saz çalmaya başladığı bilinmektedir. Taşan 1983 yılında 53 yaşındayken vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun? diye konuştu.

BÖLGEDE TANINMIŞ İSİMLERDİR

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ?Hacı Taşan gibi isimler bu bölgede tanınmış isim yapmış insanlar. Hacı Taşan´ın özelliği sürekli Keskinli Hacı Taşan vurgusunu yapıyordu. Bu bizim gururumuzdur. Keskin halayı, Keskin oyunları, diğer bölgelerimizde değişik motiflerle sergilenmektedir. Bozkır topraklarının dertlerine konu olan türküler, Keskin ilçesinden doğmuştur? dedi. Hacı Taşan´ın yeğeni Duran Taşan, ?Bizler, ?Taşan Kardeşler´ olarak bu değerin yaşatılmasını sağlıyoruz. Elimizden gelen çaba ve gayreti göstererek, bozkır topraklarının o Anadolu kültürünün yaşatılması konusunda elimizden geleni yapıyoruz? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı