ŞAMPİYONLAR YETİŞTİREN OKUL ŞEHİT HAKAN YORULMAZ SPOR LİSESİ

ŞAMPİYONLAR YETİŞTİREN OKUL ŞEHİT HAKAN YORULMAZ SPOR LİSESİ

Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi Okulunda bugüne kadar onlarca şampiyon yetiştirildi

112 Erkek, 70 kız olmak üzere toplam 182 öğrenciyle eğitim hayatına devam eden Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesinde halen; 15 derslik, 1 spor salonu, 1 halı saha, fitness salonu, jimnastik, güreş, boks ve tekvando salonu, konferans salonu, kütüphane, sergi ve galeri salonu ile 90 öğrenci kapasiteli erkek öğrencinin kalabileceği pansiyonu bulunuyor.

   İlimizde türü itibari ile tek olan okulun, Türkiye genelindeki 106 Spor Lisesinden biri olma özelliğini taşırken okul başarısı alanında da ilk 10’cu sırada olması okulun başarıları hakkında bizlere önemli bir veri sunuyor. 

    Şehit Hakan Yorulmaz Lisesine her yıl yapılan yetenek sınavı ile öğrenci alınıyor.

Ortaokulu bitiren öğrencilerin her yıl açıklanan sınav takvimine göre okula müracaat ettiği, öğrencilerin yetenek sınavında; koordinasyon, çabukluk, hız, kuvvet, ritim ve spor geçmişi gibi kriterlerin yanında öğrencilerin Spor Lisesine girmeleri için Yetenek sınavından en az 50 puan alması gerekiyor.

    50 baraj puanını geçen öğrencilerin Yerleştirme puan hesabında yetenek sınav puanının %70 ‘i etki yaparken, Ortaokul Başarı Ortalamasının da %30 oranında etki yaptığı ve her ikisinin toplamının yerleştirme puanı olarak hesaplanmasıyla okula kayıt hakkı kazanıyorlar.

     Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesinde diğer lise türlerinde görülen Matematik, Edebiyat, Tarih, Biyoloji, İngilizce, Fizik, Müzik derslerine ilave olarak spor ağırlıklı bir eğitim veriliyor.

Başta, Temel Spor Eğitimi, Takım Sporları, Bireysel Sporlar, Sporcu Sağlığı, Halk Dansları, Atletizm, Genel Jimnastik başta olmak üzere 16 spor dersi görüyorlar.

Bunun yanında okulda; Futsal (Kız ve Erkek takımı), Futbol (Erkek takımı), Voleybol, Atletizm, Kros, Hentbol Hokey, Bocce, Güreş, Boks, Karate, Yüzme, Masa Tenisi, Korfbol ve Softbol branşlarında (Kız ve Erkek) okul takımı faaliyetleri yürütülüyor. 

         Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi eğitim öğretime başladığı yıldan itibaren 12 defa Türkiye Şampiyonluğu, Atletizmde iki yıl üst üste bireysel birincilikler, Hokey Kız takımı, Kros kız takımı takım halinde, Boksta ve Softbollda Türkiye şampiyonluğu yine yıllara göre; Boks, Kros, Engelli yarışı, Softboll, Hokey, Güreş ve Atletizm branşlarında, Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda bireysel olarak ve takım halinde çok sayıda 2.lik ve 3.lük kazandılar.

Spor Lisesi eğitim öğretime başladığı 2014 yılından bugüne kadar farklı yaş gruplarında ve farklı branşlarda 23 öğrencisini Milli Takımlara gönderirken bunların bir kısmı halen Milli Sporcu olarak spor hayatını sürdürüyorlar.

 Evet Bu okulda okuyan öğrenciler; Okullarını ve Kırıkkale’yi yıllardır başarıyla temsil ederken elbette okulun bazı sorunları da çözüm bekliyor. 

Türkiye genelindeki 106 Spor Lisesi arasında başarılarıyla ilk onuncu sırada olduğu değerlendirilen bu Spor Lisesi’nin; halı saha zemininin yenilenmesi ve kış şartlarında sahanın kullanımının mümkün olabilmesi için üzerinin kapatılması gerekiyor. Okula ait araç bulunmaması nedeniyle, il içi ve il dışı müsabakalara gidiş-gelişlerde sporcu öğrenciler sorun yaşıyorlar.

Yine; Okulun bulunduğu konum itibari ile toplu taşıma araçlarının okul önünden geçmemesi nedeniyle öğrenciler ulaşım sorunları bulunuyor.

Dolayısıyla bu sorunlara imkanlar ölçüsünde acilen bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Bu okuldan yetişen öğrenciler şampiyonalarda dereceye girince yerel ve ulusal medyada kimler resimler paylaşıyorsa bu sorunların çözümü de onlara düşüyor.    

Yunus PEHLİVANLI



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız