Şampiyon Gençlik Hizmetleri

Şampiyon Gençlik Hizmetleri

7. GELENEKSEL FUTSAL TURNUVASI SONA ERDİ

7. GELENEKSEL FUTSAL TURNUVASI SONA ERDİ

Şampiyon Gençlik Hizmetleri

Başladığı günden itibaren birbirinden farklı heyecana sahne olan Futsal müsabakalarında final maçı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Son dakikasına kadar çekişmeli geçen Gençlik Hizmetleri ve Türk Metal arasında oynanan final maçında şampiyon rakibini 6-2´lik skorla yenen Gençlik Hizmetleri oldu.

16 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti, Müstakil Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Platformu Ayrıntı, Bayrak, İl gazetesi, Haber71, Manşet, Pusula, Sözcü ve Gerçek gazeteleri tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Futsal Turnuvası geçtiğimiz gün oynanan şampiyonluk maçıyla sona erdi.  Toplamda 16 takımın katıldığı turnuvada finale ismini yazdıran Türk Metal ve Gençlik Hizmetleri şampiyonluk için karşı karşıya geldi.

RAKİBİNİ 4-1 YENDİ

Vali Behiç Çelik Kapalı Spor Salonunda final maçından önce ilk olarak üçüncülük maçı oynandı. İş-Kur ve Emniyet arasında oynanan maçı İş-Kur 4-1 yendi. Oyuna eşit şekilde başlayan her iki takım, karşı rakibin kanatlardan gelen ataklarını engelleyemedi. Müsabakaya ağırlığını koymaya çalışan Emniyet, rakibinin uzaktan gelen şutları ve kornerden gelen ortalara kafa vuruşlarını engelleyemedi.

KONTRAATAKLAR SONUÇ VERDİ

Turnuvanın son final maçı ise; Türk Metal ve Gençlik Hizmetleri arasında oynandı. Maça hızlı başlayan Türk Metal, ilk dakikalar itibariyle karşı rakip kalesini uzaktan şutlarla denedi. Daha sonra oyunda dengeyi kurarak üstünlük sağlayan Gençlik Hizmetleri, sağ ve sol kanattan atak geliştirerek rakip kaleyi yokladı. Son dakikasına kadar çekişmeli geçen maçta Gençlik Hizmetleri, rakibini 6-2 yenerek adını şampiyonluğa yazdırdı.

CENTİLMEN TAKIM KIRIKKALE BELEDİYESİ

Turnuvanın ardından şampiyonada derece elde eden takımlara çeşitli ödüller verildi. Törende kısa bir konuşma yapan Bayrak Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Sadıç, ?Geleneksel Futsal turnuvasını noktaladık bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum? dedi. 16 takımın mücadele ettiği turnuvada en centilmen takım Kırıkkale Belediyesi oldu. Takıma ödülünü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök verdi.

EN İYİ KALECİ PTTSPOR´DAN

Şampiyonluk yarışı boyunca kurtarışlarıyla takımına büyük katkılar sağlayan PTT sporun kalecisi Ahmet Köksal, turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Turnuvada takım ruhu halinde mücadele ettiklerini belirten Köksal, ödülü takım arkadaşları adına aldığını söyledi. Köksal´a ödülünü Emniyet Müdür vekili Efkan Maden verdi.

GOL KRALI BORA SÖNMEZ OLDU

Uzaktan çektiği sert şutlarıyla rakip takım kalesini yoklayan ve turnuva boyunca 11 gol atarak fileleri havalandıran Çevre Şehircilik Müdürlüğü oyuncusu Bora Sönmez, şampiyonanın gol kralı seçildi. Sönmez´e ödülünü Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur verdi.

ÜÇÜNCÜLÜK KUPASINI İŞ-KUR ALDI

Turnuva boyunca sergilediği oyunuyla dikkatleri üzerine çeken İş-Kur, son olarak Emniyet ile oynadığı maçı 4-1 kazanarak adını üçüncülüğe yazdırdı. Emniyet karşısında maçın son dakikasına kadar bilinçli bir futbol sergileyen İş-Kur, üçüncülük kupasını Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce ile birlikte kaldırdı. Üçüncülüğü göğüsleyen İş-Kur´a kupanın yanı sıra 6 adet altın hediye edildi.

TÜRK METAL SENDİKASI İKİNCİ OLDU

16 takımlardan bir tanesi olan ve adını finale yazdıran Türk Metal Sendikası da, turnuva boyunca sergilediği oyunuyla izleyenler büyük takdir topladı. Gençlik Hizmetleri karşısında oyunda dengeyi son dakikalarda kurmayı sağlayan Türk Metal Sendikası, rakibine 6-2 yenilerek turnuvanın ikincisi oldu. Takıma kupasını ve 12 adet altın ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Saygılı verdi.

6-2´LİK SKORLA GELEN ŞAMPİYONLUK

Haftalar boyunca futbol örneği sergileyen ve disiplinli oyunundan taviz vermeyen Gençlik Hizmetleri, adını finale yazdırdıktan sonra Türk Metal Spor ile şampiyonluk maçına çıktı. Oyunun son dakikasına kadar rakip kaleyi abluka altına alan Gençlik Hizmetleri rakibini 6-2 yenerek, şampiyonluk kupası ve 24 adet altın ödülünü almaya hak kazandı. Takımı tebrik eden Vali Ali Kolat, oyunculara ödüllerini vererek, hep birlikte kupa kaldırdı.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK DUYGULARI

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kamu kurumları arasında dostluğun ve kardeşliğin daha da pekiştiğini belirten Kolat, ?Takımlarımız burada dostluğun, kardeşliğin örneğini verdiler. Bu turnuvada emeği geçen basın camiamıza ve ASKF´ye teşekkür ediyorum. Bizler nerede hareket, orada bereket diyoruz. Sağlıklı bir toplum olmanın yolu hareketlerden geçiyor? dedi.

OBEZİTEYE KARŞI SPOR YAPALIM

Herkesi spor yapmaya davet eden Kolat, ?Sağlıklı yaşamak ve zinde bir vücuda sahip olmamız için spor yapmalıyız. Hiçbir şey yapamıyorsak bile biraz yürüyüş gerekir. Obez bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Hareketli topluma dönüşmeye çalışalım, herkesin spor açısından spor tesisleri açısında Kırıkkale´miz gayet iyi bir imkâna sahip. Türkiye ortalamasının üzerinde bir imkâna sahibiz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını arzu ediyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

ÜÇÜNÇÜLÜK İŞ KUR´UN

İŞ KUR 4 EMNİYET 1

HAKEM: Ömer Karataşlık (***)

İŞ KUR: Volkan (***), Harun (***), Davut (***), Fatih (***), Yasin (***), Yusuf (***), Mikail(***)(Osman **),

EMNİYET: İsmet (**),Burak (***),Ömer (**), Serhat(**), Aziz (***), Erdoğan (***), Gökhan(***)

GOLLER: Yusuf(2), Harun(2)  İŞKUR Serhat (EMNİYET)

Gazeteciler Platformunu hazırladığı Futsal turnuvasında üçüncülük dördüncülük maçında İş kur ve Emniyet müdürlüğü karşı karşıya geldi. Her iki takımda maça kontrollü başladı. İlk yarı boyunca ceza sahası dışından şutlar çekerek pozisyon gol arayan iki takımda ilk yarıda gol atmaya Muaffak olmadı. İlk yarını en dikkat çeken pozisyonlar isi Emniyet adına Fatih ve son dakikada İş Kur´dan Yusuf´un kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta atmaları idi.

İŞ KUR İKİNCİ YARI AÇILDI

Maçın ikinci devresine iyi başlayan taraf İş kur oldu. İlk dakikalarda Mikail´in kenardan getirdiği ve ortaya çıkardığı topu iyi takip eden Yusuf attığı gol ile takımını 1-0 öne geçirdi. Skor avantajını yakaladıktan sonra daha etkili olan İş kur Yusuf´un kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Mikail´in kafa ile attığı golle 2-0 öne geçmesini bildi. Bu dakikadan sonra daha kontrollü oynayan İş kur ceza sahasında çektiği şutlarla etkili oldu. Nitekim Harun böyle bir şut ile attığı gol ile skoru 3-0 yaptı. Maçın başından osuna kadar kontrataklara etkili olmak isteyen Emniyet maçın bitimine kısa bir süre kala Serhat´ın ayağından bulduğu golle farkı 2´ye indirdi 3-1Maçın son bölümünde etkili olan İş kur Emniyetin attığı golden bir dakika sonra Yusuf ile bir gol daha bularak maçı 4-1 kazanarak turnuvanın 3. Oldu.

FİNALDE GENÇLİK HİZMETLERİNDEN FUTBOL SHOW

GENÇLİK HİZMETLERİ 6 TÜRK METAL 2

HAKEMLER: Mustafa Apaydın (***), Ümit Çetin (***), Sefa Özçelik (***)

GENÇLİK HİZMETLERİ: Rıfat (***),Koray (****), Serkan (****), Erkan (***), Fatih (****), (Efe **), Ümit (***), Emre (****)

TÜRK METAL: Harun (**), Mehmet (**)(Adem **), Halit (**)(Hüseyin **), Kerem (**(Tuncay **), Ahmet (***), Soner (***), Ali (***)

GOLLER: Fatih (2), Erkan, Efe, Ümit (Gençlik Hizmetleri), Soner (2) Türk Metal

İLK YARI 3-0

Futsal turnuvasının final maçında Gençlik Hizmetleri ve Türk Metal takımları karşı karşıya geldi. Oynadıkları futbolla turnuvadan dikkat çeken iki takımın maçında gülen taraf daha genç oyuncu kadrosuna sahip olan Gençlik Hizmetleri oldu. Maça iyi başlayan Gençlik Hizmetleri oyunu rakip sahaya yıkarak etkili oldu. Nitekim ilk dakikalarda Ümit ile etkili ki pozisyondan yaralanamadı. Nitekim ilk dakikalarda Ümit´in kullandığı kornerde ön direkte topa dokunan Fatih attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra kontrataklara etkili olmak isteyen Türk Metal Gençlik hizmetlerini defansını geçemeyince pozisyon bulmakta zorlandı. Gençlik Hizmetleri ise Ümit ile yakaladığı iki pozisyondan yararlanamadı. Erkan´ın çektiği şutta kaleci Harun´dan dönen topu filelere gönderen Fatih hem kendisini hem de takımının ikinci golünü attı 2-0.İlk yarının son dakikalarında Ümit ile girdiği verkaç sonrası topu önünde bulan Erkan attığı gol ile skoru 3-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda ilk devrenin sonucunu belirledi.

TÜRK METAL´İN GAYRETİ YETMEDİ

Final maçının ikinci devresine Türk Metalspor yaptığı oyuncu değişiklikleri ile başladı. Daha ofansif bir takım olan Türk Metal ikinci devrede etkili olmak için oyunu Gençlik Hizmetleri sahasına yıktı. Ancak pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. Gençlik Hizmetleri ise daha kontrollü oyunu tercih etti. Nitekim Koray ceza sahası dışından atığı gol ile skoru bir anda 4-0´a getirdi. Farkın artmasından sonra tüm riskleri alan Türk Metal Soner ile üst üste iki gol bularak skoru bir anda 4-2´e getirdi. Atılan goller ile oyun hırsı artan Türk Metal Gençlik Hizmetleri kalesini ablukaya aldı. Ancak Gençlik hizmetleri oyuna girdikten bir dakika sonra Efe ile bulduğu gol ile skoru 5-2 getirerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Maçın son dakikasında Gençlik hizmetlerini ileri uç oyuncusu Ümit aut çizgisinden attığı aşırtma gol ile maçın skorunu tayin etti 6-2. Maçı 6-2 kazana Gençlik Hizmetleri Futsal Turnuvasının da Şampiyonu oldu.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ