Saman fiyatları üçe katladı

Saman fiyatları üçe katladı

Kırıkkale`de son 15 yılın en çetin kış şartlarını yaşayan besiciler, saman fiyatların üçe katlanmasının sıkıntısını yaşıyor. Geçen yıl 1,5 liradan aldıkları samanın balyasını 7 liradan almaya başladı.

1,5 LİRADAN 7 LİRAYA YÜKSELDİ
Besiciler fiyatların artmasıyla geçen yıl 1,5 liradan aldıkları samanın balyasını 7 liradan almaya başladı. Besiciler saman sıkıntısının sadece Kırıkkale`de değil İç Anadolu Bölgesi sınırları içinde yer alan Ankara, Kayseri, Çankırı Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Nevşehir`de de yaşandığını belirtti. Besiciler, saman sıkıntısı nedeniyle hayvanlarına yiyecek bulma konusunda çaresiz kaldıklarını belirtti.

KARABORSAYA DÜŞMESİNDEN YAKINDILAR
Saman sıkıntısını çözmek için küçük ve büyük baş hayvanları satmak zorunda kaldığını söyleyen besici Aslan Acar, normal şartlarda bir koyun sattıklarında 4 koyunun kışlık yiyecek ihtiyacını karşılayabildiklerini söyledi. Acar, samanın son iki ay içerisinde fiyatının 3 kat artarak tavan yapmasından ve karaborsaya düşmesinden yakındı.

SIKINTI YAŞANMAYA BAŞLADI
Kırıkkale`de aşırı şekilde Yağan kardan sonra saman fiyatlarında artış olduğunu ifade eden besici Dursun Kaplan ise "Aşırı Yağan kardan dolayı buğday karın altında fazla kaldı. Daha sonra sıcaklar bastırınca gövde büyüyemedi ve sadece başaklar büyüdü. Bunun sonunda gövdeden oluşan sap gelişmedi. Kırıkkale`de ve çevre illerde saman sıkıntısı yaşanmaya başladı." dedi. Hayvan fiyatlarının düştüğüne işaret eden Kaplan, besiciler olarak mağdur olduklarını kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ