Salonu kadınlar doldurdu

Salonu kadınlar doldurdu

İl Müftülüğü tarafından kadınları ve çocukları camilere kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Ailece Camide Buluşalım' semineri büyük ilgi gördü. Müftü Gerek erkeklerin dolduramadığı salonu bayanların fazlasıyla doldurduğunu söyledi.

 

AİLECE CAMİDE BULUŞALIM

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, İl Müftülüğü Kültür Merkezinde kadınlara yönelik ‘Haydi Camiye Gidelim’ adlı konferans düzenledi. Konferansta kadınlara Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dine Rehberlik Daire Başkanı Dç. Dr. Huriye Martı ‘Ailece Camide Buluşalım’ adlı sunum yaptı. İl Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Haydi Camiye Gidelim’ adlı konferansa Vali Ali Kolat’ın eşi Gülşen Kolat, İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dine Rehberlik Daire Başkanı Dç. Dr. Huriye Martı ve çok sayıda bayan katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta ilk olarak Nur Cami Müezzini Murathan Önder Kuran’ı Kerim tilaveti yaptı. Kuran tilavetinin ardandan ise ‘Cami, Kadın ve Aile’ konulu slat gösterisi ile devam etti. Konferansın selamlama konuşmasını İl Müftüsü Bekir Gerek yaparken, son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dine Rehberlik Daire Başkanı Dç. Dr. Huriye Martı, ‘Ailece Camide Buluşalım’ adlı sunum yaptı.

 

ÖNEM VERİYORUZ

Selamlama konuşmasını yapan Müftü Gerek konuşmasına, erkeklere yapılan konferansta Kültür Merkezi’nin dolmadığı ancak kadınların Kültür Merkezini doldurduğunu söyleyerek başladı. Müftülük yaptığı yerlerde Kuran Kursu eğitimcileri ile birlikte birçok hizmetler yaptıkların söyleyen Müftü Gerek, aynı hizmetleri Kırıkkale’de de yaptıkların belirtti. Kırıkkale Müftülüğü olarak hanımların Cuma Namazı, Bayram Namazı ve Vakit Namazlarına katılmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Müftü Gerek, Nur Cami’de bulunan 3 kapıdan birinin kadınlara ayrıldığını, söyledi.

 

PLAKET VERİLDİ

Müftü Gerek’in ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dine Rehberlik Daire Başkanı Dç. Dr. Huriye Martı, ‘Ailece Camide Buluşalım’ konferansını verdi. Konferansına kendi hayatından örnekler vererek başlayan Martı, kendi kendine verdiği sözleri ve bu günlere gelmek için neler yaptığını anlattı. Martı’nın ardından ‘Cami, Kadın ve Aile’ konulu şiirler okundu ve Martı’ya desteklerinden dolayı plaket verildi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ