Salebi bize sevdiren adam

Salebi bize sevdiren adam

Bu zamana kadar hep İstanbul gibi büyük kentlerde satıldığına tanık olduğumuz kış mevsiminin içeceği olarak bilinen Salep Kırıkkale’de de yoğun talep görüyor.

Murat Uysal isimli girişimci uzun zaman uğraştıktan sonra salebi bize de sevdirdi. Şimdi sokaklarda salep satarak evinin geçimini sağlıyor

 

SOĞUK KIŞ AYLARININ SICAK İÇECEĞİ

Soğuk kış aylarında vatandaşların vazgeçilmez içeceklerinden biri olma özelliği taşıyan salep, soğuk havada hem vücudun direncini artırıyor hem de soğuk algınlığına iyi geliyor.
Kırıkkale’de özel aparatlı seyyar arabasıyla salep satan Murat Uysal, Kırıkkalelilere uzun uğraşlar sonucu salebi sevdirdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşların pek ilgi göstermediğini anlatan Uysal sın iki yıldan bu yana vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü belirtti.

 

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

 Kırıkkale halkının bu aylarında salebe olan ilgisinin arttığını belirten Ulsal, “Soğukların başlamasıyla birlikte özellikle son bir yıldır salebe olan ilgi bir hayli arttı. Vatandaşlar benim sattığın döğme salebi çok beğeniyor. Büyük boy bardağını 5 liraya veriyorum günde 100-150 bardak arasında satış yapıyorum. Evimizin ekmek parasını kazanıyoruz” dedi.

 

VATANDAŞIN İÇİNİ ISITIYORUZ

Seyyar salebci Uysal “Kırıkkale’de önceden seyyar araba ile salep satışı yoktu. Bu işe geçtiğimiz yıl başladık önce insanlar ilgi göstermedi. Şimdi ise satışlarımız iyi, sabahleyin işçilerimizin ve öğrencilerimizin biraz olsun içini ısıtmak için böyle bir işi yapmaya karar verdim. Hem saleplerini, çaylarını içsinler hem de eskiye dönük yöresel kültürü yaşatmaya çalıştım. Sabah 6’da işe başlıyorum. Soğuk havada vatandaşımızın içini ısıtıyoruz. Salebimizin fiyat 5 lira çay ve simit fiyatları ise 1.75 kuruş” şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ