Sakarya fındığı tezgahları süslüyor

Sakarya fındığı tezgahları süslüyor

Sakarya?da ?da, 2011 yılı ürünü yaş fındık Kırıkkale?de kurulan tezgahlarda satılmaya başlandı. Uzmanlar tarafından mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasına giren fındığın kilosu ise 10 TL civarında satışa sunuluyor.

8 İLE 10 LİRADAN SATILIYOR
Kilosu 8 ile 10 liradan satışa sunulan Sakarya yaş fındık Kırıkkale?de satılmaya başladı. Tezgahtar Ömer Köksal tarafından satışa sunulan Sakarya fındığına vatandaşların büyük ilgi gösteriyor. Uzmanlar tarafından birçok hastalığın tedavisi için önerilen fındıktan ne kadar kazandığını açıklayan Köksal, ?Kilogram başına 1?2 lira kazanıyorum. Yılda burada yaklaşık 200 kilo dolayında fındık satıyorum. Ben yaş fındığı burada 10 liraya satarken, kurutup satsam alacağım para en fazla 7 lira. Yaş fındık daha lezzetli ve vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor? dedi.

14 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM
Köksal, konuşmasına şöyle devam etti: ?14 yıldır sezonluk meyvelerin satışını yapıyorum. Yazın fındık, kışın kestane gibi sezonluk yetişen ürünleri Kırıkkale halkına sunuyoruz? dedi.
Taze fındığa olan talebin iyi olduğunu da belirten Köksal ?Kırıkkale halkı taze fındığı seviyor. Fiyatlarının da uygun olması fındığa olan ilgiyi artırıyor. Günde ortalama olarak 20 kilo fındık satıyorum. Kırıkkale halkını fındık almaya davet ediyorum? dedi.
 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ