Sakal-ı Şerif izdihamı

Sakal-ı Şerif izdihamı

Kırıkkale Nokta Camii?nde, hatimle kılınan teravih namazının ardından camide bulunan cemaate Peygamberimizin Sakal-ı Şerif`i gösterildi.

NOKTA CAMİ?NDE SERGİLENDİ

Cami imamı kürsüye çıkarak, Sakal-ı Şerifi cam muhafaza içinde elinde tutmak suretiyle sırayla cemaate gösterdi. Cami cemaati Sakal-ı Şerifi görebilmek için uzun süre kuyrukta bekledi. Cami içinde yerlerini alan görevliler, Sakal-ı Şerif hakkında ve onu ziyaret etmenin adabı, kuralları ile sevabı hakkında cemaate çeşitli bilgiler aktardılar. İlk önce ziyaret mekânına erkek cemaat daha sonra ise bayan cemaat gelerek Sakal-ı Şerifi ziyaret ettiler. Cemaatin yoğun katılımı nedeniyle görevliler sık sık uyarılarda bulunarak ziyaretin daha düzenli ve kurallara uygun olması hususunda uyarılarda bulundular.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Sakal-ı Şerif`i ziyaretleri esnasında vatandaşların çoğu, zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hâkim olamadılar. Sakal-ı Şerif`i görmek ve dokunmak isteyenler camide uzun kuyruklar oluşturdu.  Bazı vatandaşlar elini, yüzünü Sakal-ı Şerif`in muhafaza edildiği cam kutuya sürerken kimi vatandaşlar ise cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerifi görüntülemeye çalıştı. Genç yaşlı demeden ziyarete gelen vatandaşlardan bazıları ise Sakal-ı Şerifi ilk defa bu kadar yakından gördüklerini, bu anın ise kendilerine unutulmaz bir huzur verdiğini dile getirdiler.Sakal-ı Şerifin önünden geçen vatandaşlar, ellerini ona doğru uzatırken Peygamber Efendimize (SAV) selat ve selamın yanı sıra en samimi duygularla yöneldiler.

SAATLERCE BEKLEDİLER

Sakal-ı Şerif`e saatlerce kuyrukta bekleyip adım adım yapılan ziyarette, mübarek ramazan gecelerindeki duydukları huzurlarına bir kademe daha ilave etmiş oldular. Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Sakal-ı Şerifi ziyarete gelerek, cemaatin daha rahat ve huzur içinde ziyaretini yapabilmesi için sırayla salavat-ı şerife getirerek ziyaretin yapılması hususunda uyarıda bulundu. Çok sayıda bay, bayan ve çocukların da bulunduğu cami cemaati, Peygamberimizin Sakal-ı Şeriflerini ilgi ile izleyerek ve sesli bir şekilde Salavat-ı Şerife okuyarak ziyarette bulundular.

PEYGAMBER AŞIĞIYIZ

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, ?Biz millet olarak peygamber aşığıyız. Bizim burada Peygamberimizin bir Sakal-ı Şerifini ziyaret etmemiz, sanki onu canlı ziyaret etmek gibi anlam taşıyor. Sakal-ı Şerifi, Peygamberden bir parça bilip saygı duyarak salavat getirmek gerekir. Daha fazlası ise bidattir? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü