Sahura kadar tütün denetimi

Sahura kadar tütün denetimi

Kırıkkale'de tütün denetimleri sahura kadar devam ediyor. Denetimlere ile Halk Sağlığı Müdürü Dr Feramiş Ender Güngüneş, başkanlığında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, sağlık çalışanları zabıtalarda katılıyor.

PARA CEZALARI VERİLİYOR

Denetimler sırasında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını açıklayan Halk Sağlığı Müdürü Dr Feramiş Ender Güngüneş, esnaf ve vatandaşlarında yapılan denetimlerden memnun olduklarını söyledi. Bundan sonrada denetimlere aralıksız gece gündüz devam edileceğini belirten Güngüneş,   “Kapalı alan denetimlerinde masalarda oturanların sigara içip içmediğine, işletme içinde yasal uyarı afişlerinin olup olmadığına dikkat ediliyor. Kapalı alan denetimlerinde mekan sahibinin ilk kez mekanında sigara içtirmesi halinde uyarı cezası verilirken, ikinci kez yasaya uygun hareket etmeyenlere para cezaları veriliyor.” dedi.

YASAĞA ALIŞMALI

Kırıkkale`de son 2 ay içerisinde 2 bin 219 kapalı alanda sigara denetimi yapıldığını açıklayan Güngüneş, “Denetimlerde 14 kişiye cezai işlem uygulandı. Kırıkkale`de yürütülen dumansız hava çalışmaları aralıksız devam ediyor. İl genelinde kahvehane, kafeterya, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller, eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantaların açık alanlarında, kamu binaları ve toplu taşıma araçlarında denetimler yapıldı. “diye konuştu. İşyeri sahibi Mehmet İşler ise bu tür denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini, insanların artık yasağa alışması gerektiğini ifade etti.

DUMANSIZ HAVA SAHASI

Sigara ve alkolün özellikle genç kuşak için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden İşler, "Sigara diğer uyuşturuculara uzanan bir basamak, sigara kullanan gençlerin büyük bir kısmı içki de içmeye başlıyor. Özellikle ailelerinden korkan ya da çekinen gençler kapalı alanları tercih ediyor. Bu sebeple `Dumansız Hava Sahası` çalışmaları kapsamında oluşturulan tütün kontrol ekiplerince yapılan denetimlerin vatandaşın kendi sağlığı için olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü