Sahte paraya dikkat

Sahte paraya dikkat

Kırıkkale`de polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık ve hayvan alım satımında kullanılan sahte ve değeri olmayan yabancı ülke paralarına karşı uyardı.

BROŞÜR DAĞITILDI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Toplum Destekli Polis ekipleri Kurban Bayramı öncesi vatandaşları, hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık ve sahte ve değeri düşük yabancı ülke paralarına karşı uyarmak için broşür bastırdı. Resmi ve sivil ekipler, uyarı broşürlerini kurbanlık hayvan satışı yapılan yerlerde kurbanlık satışı yapanlara ve vatandaşlara dağıtarak uyarılarda bulundu.

DİKKATLİ VE UYANIK OLUN

Ekipler yaptıkları açıklamada, ?Sahte ve değeri bulunmayan yabancı ülkelerin paralarına karşı dikkatli olun ve bu tür paraları kabul etmeyip ihbar edin. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale çok önemlidir. Paradaki sahteciliğe karşı şüphe uyandıran banknotları diğer paralarla karşılaştırın. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyin. Sahte parayı aldığınız kişinin araç plakasını ve kimlik bilgilerini alın. Sahte para veren şahsı polise haber verin? diye uyardı.

155 POLİS HATTINA BİLDİRİN

Alışveriş yapan vatandaşların aldıkları paraya dikkat etmesi gerektiğini dile getiren emniyet yetkilikleri, ?Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda 155 polis imdat telefonuna bildiriniz. Ayrıca Pazarda bizim ekiplerimiz bulunmaktadır, onlara da bilgi verebilirsiniz? diye konuştu. Pazara gelen vatandaşlar sahte para konusunda anlatılan bilgileri dikkatlice dinlerken, dağıtılan broşürleri de okuyarak sahte para konusunda bilgi edinmeye çalıştı.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Ekipler banknotlardaki güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, banknotların; kabartma baskı, gizli görüntü, holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, bütünleşik görüntü, mikro yazı, mini yazı, banknotlar arasındaki boyut farkı, renklendirilmiş banknot kağıdı gibi özellikleri hakkında Pazar esnafına bilgi verdi.  



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü