Sahte dolarlara karşıyız

Sahte dolarlara karşıyız

Kısa adı MÜYA-DER olan; Kırıkkale Müzisyenlerini Koruma-Yaşatma-Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı Adnan Saçal, düğünlerde takılan ve bahşiş olarak verilen sahte dolarla tepki gösterdi. Bahşişlerin sahte para ile verilmesini çağdışı olarak yorumlad

 

GEÇİMİMİZ BAHŞİŞLER.

Saçal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Müzisyen arkadaşlar düğünlere giderek geçimlerini sağlıyor. Ayrıcada derneğimize kayıtlı üyelerimizin  verdikleri aylık aidatları var. Sahte dolarların çıkması ile müzisyen arkadaşların hem geçim şartları hemde derneğe verdikleri aidatları ödeyemez durumu geldiler. Düğünlerde aldıkları bahşişlerle geçimlerini sürdürmekteler. Müzisyen arkadaşların kazançları olan bahşişler sahte dolarların çıkmasıyla zor günler geçirmesine sebep oluyor”

 

VERGİLENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR.

“Sahte dolarlar küçük mevla ile her yerde satılmaktadır. Sahte dolarların yasaklanmasına karşı bir çalışma ve yasa yoktur. Yetkililer ve özellikle düğün yapacakların duyarlı olmalarını bekliyoruz. Sahte dolarlar  bahşişlere gelen vergi yasasına karşıda olumsuz olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yaz aylarında düğün sezonu açılmadan düğün yasaklarının kalkmasını ve sahte dolarlara karşıda önlemler alınmasını yetkililerde istiyoruz. Böylelikle bahşişlere gelen vergiye tabi tutulmuş olan müzisyen arkadaşlarda geçimlerini, vergilerini ve dernek aidatlarını düzenli hale getirmiş olurlar. Herkesin bildiği gibi dernekler üyelerin verdiği aidatla ile ayakta durmaktadır. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır anlayışı ile sahte dolarla karşı tepkiliyiz” dedi. 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı