Sahte boşanmalarda artış

Sahte boşanmalarda artış

Günümüzde sahte boşananların sayısının giderek arttığı gözleniyor. Yasal olmayan bu boşanmalardan ise en çok mahalle muhtarları sıkıntı yaşıyor. SGK tarafından alınan tüm önlemlere rağmen kadınlar baba maaşını alabilmek için bu yolu seçiyor. SGK ise bu ya

MUHTARLARIN BİLGİSİNE BAŞVURULUYOR
Sahte boşanmaların sayısında artış olduğu bildiriliyor. Yasal olmamasına rağmen birçok çift resmen ayrıldıktan sonra birlikteliklerini aynen sürdürüyor. SGK tarafından alınan tüm önlemlere rağmen bu sayının giderek arttığı belirtiliyor. Yasal olmayan bu boşanmalardan ise en çok mahalle muhtarları muzdarip oyluyor. Şikâyet söz konusu olduğunda inceleme başlatılıyor. İnceleme sonucunda boşanmanın sahte olduğu tespit edilirse durum öncelikle Cumhuriyet Savcılığına bildiriliyor. Cumhuriyet Savcılığı ise mahalle muhtarlarının bilgisine başvuruyor. 
BİZİM GÖREVİMİZ YASAL İŞLEM BAŞLATMAK
Sahte boşanmalarla ilgili olarak SGK İl Müdürü İlhan Nebioğlu bu yönde sık sık şikayet aldıklarını belirterek yapılan incelemede boşanmanın sahte olduğunun anlaşılması üzerine durumun derhal Cumhuriyet Savcılığına bildirildiğini söyledi. Neboğul kişilerin bu yolla aldıkları maaşlarından geriye dönük tahsil edildiğini belirterek kişilerin bu yola tevessül etmemelerini istedi. Nebioğlu bu zamana kadar kendilerine 550 şikayetin geldiğini bunlardan 348?inin birlikte yaşadıklarının tespit edildiğini ve bu kişiler hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Nebioğlu sahte boşanmaların önüne geçilmesi için yasan düzenleme yapılabileceğini de kaydetti.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü