ŞAHSIMLA İLGİLİ HABERLER İFTİRADAN İBARETTİR

ŞAHSIMLA İLGİLİ HABERLER İFTİRADAN İBARETTİR

BELEDİYE BAŞKANI VELİ KORKMAZ HAKKINDA ÇIKAN HABERLERLERİN ASILSIZ OLYDUĞUNU SÖYLEDİ.

KORKMAZ: ŞAHSIMLA İLGİLİ HABERLER İFTİRADAN İBARETTİR
 
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz hakkında ulusal ve yerel gazetelerde yayınlanan haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Korkmaz açıklamasında haberlerin gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğinde olduğunu ileri sürdü. Korkmaz ?Şahsımla ilgili haberler iftiradan ibarettir? dedi.
 
BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ulusal ve yerel gazetelerde şahsıyla ilgili haberlere tepki gösterdi. Korkmaz haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada söz konusu haberlerin gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğinde olduğunu bildirdi. Veli Korkmaz devam eden soruşturmayla hiçbir alakasının olmadığı gibi içeriğini etkileyecek herhangi bir girişimde bulunmadığını kaydetti. Bu iddiaların maksatlı bir şekilde Ana muhalefet lideri tarafından ileri sürüldüğünü belirten Korkmaz, bu girişimle Ak Parti hükümetini suçlayacak şekilde gündeme getirilerek siyasi iftira ve linç kampanyasına dönüştürülmek istendiğini ileri sürdü.
 
HABERLER TAMAMEN İFTİRA
Söz konusu haberlerde 2004 yılında adaylığı döneminde kaynağı kendince bilinen belli odakların, siyasi rakiplerinin ve ana muhalefet partisince çeşitli zamanlarda gündeme getirilen iftiralarında söz konusu olduğunu belirten Korkmaz, açıklamasında ?Bahse konu haberlerde 2004 yılında Almanya da yürütülen bir soruşturmada adımın geçtiği ve hatta bu konuda yurt dışında arandığıma yönelik çirkin ve asılsız ithamlar söz konusudur. Haberlerde öne sürülen iddiaların ?çamur at izi kalsın? mantığı çerçevesinde Şahsımı toplum nezdinde onur,şeref ve saygınlığını rencide etmeye yönelik iftiralardan ibaret olduğu kamuoyunun dikkatine sunmak isterim? dedi. Korkmaz iftiralara ilişkin olarak bütün yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını kaydetti.

.....................................................................................................................................................................


 
........................................................................................................................................................................

BELEDİYE BAŞKANI VELİ KORKMAZ?IN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ
 
02.09.2011 ve 03.09.2011 tarihli bazı basın yayın organlarında şahsımla ilgili olarak gerçek dışı, asılsız ve iftira niteliğinde iddialar yer almıştır. Devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında Kanal 7 televizyonunda 2009 yılında gerçekleşen aramayı bir gün öncesinde şuan tutuklu bulunan bazı şüphelilere haber verdiğim iddia edilmektedir. Söz konusu iddia tek kelime ile koca bir YALAN dır. 15 Ekimde alınan bir mahkeme kararının bir gün öncesinden yani 14 Ekim?de karar alınmadan bilinmesi mümkün olmadığı gibi, henüz verilmemiş bir mahkeme kararını ilgililere bildirmem de akıl ve insaf dışıdır.
 
Devam eden soruşturmayla hiçbir alakam olmadığı gibi içeriğini etkileyecek herhangi bir girişimim de söz konusu değildir. Haberde varsayıldığı şekliyle bir görüşmem olmamıştır. Bu iddialar maksatlı bir şekilde Ana muhalefet lideri tarafından ileri sürülmüş, Ak Parti hükümetini suçlayacak şekilde gündeme getirilerek siyasi iftira ve linç kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir. Ayrıca yayınlarda 2004 yılında belediye başkanlığı adaylığım sürecinde başlayan, kaynağı tarafımca bilinen belli odaklar, siyasi rakipler ve ana muhalefet partisince çeşitli zamanlarda gündeme getirilen iftiralarda söz konusudur. Bahse konu haberlerde 2004 yılında Almanya da yürütülen bir soruşturmada adımın geçtiği ve hatta bu konuda yurt dışında arandığıma yönelik ÇİRKİN ve ASILSIZ ithamlar söz konusudur. ``Söz konusu iddia ilk defa yerel gazetelerde 2004 yılı belediye başkanlığı seçimleri öncesinde gündeme gelmesi akabinde, iddiayı ileri süren gazete ve şahıslar hakkında Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, `Basın yoluyla hakaret suçunu işledikleri gerekçesiyle 2. Asliye Ceza Mahkemesine 2008/78 E numarasıyla dava açılmıştır.
 
Yapılan yargılamada Asliye Ceza Mahkemesi söz konusu iddianın gerçekliğini araştırmak için Adalet Bakanlığı aracılığı ile Alman makamlarından Şahsım hakkında Almanya`da yakalama veya aranma kararı olup olmadığı hususunda bilgi istemiştir. 06 Ağustos 2010 tarihli Berlin Büyükelçiliği tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, müvekkil hakkında ?Federal Alman Mahkemelerince hiçbir surette yakalama veya aranma kararının olmadığı,bu itibarla adı geçenin ulusal ve uluslar arası düzeyde aranan kişiler arasında olmadığı? hususu belirtilmiştir. Böyle bir arama ve yakalama emri olmadığına ilişkin Alman makamlarının beyanı bulunmaktayken her daim bu asılsız ve mesnetsiz iftirayı gündeme getirmesi düşündürücüdür. Şahsım hakkında yakalama ve tutuklama kararı iddiası varken defalarca AB ülkelerine resmi heyetlerle ve özel olarak yurt dışı seyahat yapmış olmam iddianın ?çamur at izi kalsın? mantığı çerçevesinde Şahsımı toplum nezdinde onur,şeref ve saygınlığını rencide etmeye yönelik iftiralardan ibaret olduğu kamuoyunun  dikkatine sunmak isterim.
 
Bu bağlamda çeşitli dönemlerde siyasi linç kampanyası haline getirilen bu iftiralara ilişkin olarak bütün yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı ve pervasızca bu haberleri tekrar tekrar yapma cüretinde bulunanlar ile mahkemeler huzurunda hesaplaşacağım bilinmelidir.
 
Kamuoyuna saygılarımla?
 
                                                                                              Veli KORKMAZ
 
           
 


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız