Sahipsiz hayvanlara üniversite desteği

Sahipsiz hayvanlara üniversite desteği

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Kırıkkale Şube Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince yaban hayvanları ve sahipsiz hayvanların rutin kontrolleri dışında yaralarının tedavisi ve ameliyatları son

HAYVANLARIN TEDAVİLERİ YAPILIYOR
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanlar ile yaban hayvanlarının hastalık ve yaralarının tedavilerinin yapılmasına imkan sağlayan bu protokolün, son üç yıldır düzenli olarak yapıldığını kaydetti.Böylece hayvanların sahipsiz bırakılmadığını ifade eden Prof. Dr. Şevket Arıkan, şöyle konuştu:"Ayrıca, protokol çerçevesinde bugüne kadar Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde sahipsiz köpek, tilki, kızıl şahin, pelikan, Mısır akbabası olmak üzere çok sayıda ve türde hayvanın tedavisi uzman veteriner hekimler tarafından yapıldığını ve iyileşene kadar hayvanların tüm bakımlarının fakülte hastanemizde gerçekleştirilmektedir."

EN MODERN HAYVAN HASTANESİ
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Türkiye`nin en modern hayvan hastanelerinden birine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Arıkan, şunları söyledi:"Bu protokol dışında da Veteriner Fakültesi bünyesinde ücretli olarak her türlü hayvan hastalıklarının teşhis, tedavi ve aşılarının gerçekleştirildiğini ayrıca fakülte bünyesindeki teşhis ve gıda laboratuvarları ile analiz hizmetleri de sunulmaktadır. Bugüne kadar hayvansal üretimle uğraşan bölge halkına çok sayıda danışmanlık hizmeti verildi. Öğretim üyelerince yürütülen projeler ve gıda hijyeni eğitimleri ile bölge hayvancılığına ve halk sağlığına katkı sağlama sorumluluğunu da artarak devam ettiriyoruz."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ