Sağlıkta, ortak hizmet anlaşması

Sağlıkta, ortak hizmet anlaşması

Sağlık Bakanlığı?nın Sağlıkta Dönüşüm programının kamu hastaneleri içerisinde ki öncü ve örnek uygulayıcısı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi hizmet atağı son sürat devam ediyor. Yüksek İhtisas, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar C

YÜKSEK İHTİSAS NÜKLEER TIPTA HİZMET AĞI GENİŞLEDİ
 
 
İHTİSAS-ÜNİVERSİTE ORTAK HİZMET ANLAŞMASI
2008 Yılında kurulması ile birlikte Orta Anadolu da önemli bir eksiği gidererek Kalp-Damar Cerrahisi-Anjiografi Merkezi ve bağlı olarak 2008 yılında açılan Nükleer Tıp Merkezi, gerek Kırıkkaleli ve gerekse de bölge insanının Ankara ve İstanbul?a gitmekten kurtarmıştı. Yüksek İhtisas, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi kliniği ile Nükleer Tıp alanında ortak hizmet anlaşması imzaladı. Bu sayede üniversite kalp-damar hastaları Kırıkkale Yüksek İhtisas?ta kalp sintigrafisi(kalbin kanlanmasını ve kasılmasını ölçme testi) yaptırabilecekler.
 
BÖLGESEL HİZMET AĞI
2008 yıllında kurulan ve yaklaşık olarak 10.000 kişiye hizmet veren sintigrafi ünitesi, çevre illerde sintigrafi ünitesi pek fazla bulunmaması sebebiyle önemli bir hizmet sunarak bölge hastanesi olma görevini başarıyla yerine getiriyor.  
 
NÜKLEER TIP-SİNTİGRAFİ NEDİR?
Nükleer Tıp-Sintigrafi?yi açıklayan YİH Başhekimi Osman Acar, şunları söyledi; ?Kalp sintigrafisi kalbin kanlanmasını ve kasılmasını gösteren bir tetkiktir. Bu tetkik kardiyologlar tarafından anjiografi öncesinde tercih edilmekte olup, tetkikin normal olması durumunda hastada 1 yıl süresince kalp hastalıkları açısından önemli bir risk beklenmemektedir. Anjiografiye kıyasla çok daha risksiz ve hasta açısından uygulanması daha kolay bir yöntemdir.? dedi.
 
UZMAN ELLER İŞ BAŞINDA
Hastane Nükleer Tıp biriminde 2 nükleer tıp uzmanı, 3 teknisyen, iki hemşire, iki sekreter ve bir temizlik personeli olmak üzere toplam 10 personel hizmet veriyor. Birimde, bir gama kamera, bir ultrasonografi cihazı, bir efor bandı ve bir adet akciğer ventilasyon cihazı bulunuyor. Merkez, Türkiye atom enerjisi kurumunun kuralları doğrultusunda hazırlanmış olup, gerekli koruma önlemleri alınarak personel tarafından bu kurallar doğrultusunda hastalara özenle hizmet veriliyor.
 
SONUÇLAR KISA SÜREDE
Hastaların %90-95?ini kalp hastaları oluşturuyor. Kliniğe başvuran hastalara en geç 2-3 gün sonrasına randevu veriliyor. Çekim sonuçları en geç 2 gün içerisinde, Hasta raporları acil hastalar, yatan hastalar ve şehir dışından gelen hastalara öncelik tanınarak en geç 2 gün içerisinde, Hasta yoğunluğu durumunda kliniğimizde mesai saatlerinden sonrasına ve Cumartesi-Pazar günleri dahil çalışılarak hastalara hızlı sonuç verilebiliyor.
 
ACISIZ-AĞRISIZ UYGULAMA
Tetkik için hastaya damardan verilen ilaç sonrasında gerekli bir süre beklenip hasta ardından görüntüleme için makineye alınıyor. Makinenin yanları açık olup, hastanın bunalmasını ve sıkılmasını engelleyecek şekilde dizayn edildi.
DİĞER ÖNEMLİ TESTLER DE YAPILIYOR
Kalp sintigrafisi dışında kliniğimizde böbrek, kemik, tiroid, akciğer, mide sintigrafileri ve üre-nefes testi de yapılıyor. Kalp sintigrafisinde olduğu gibi bu tetkiklerde de hastalara damardan ilaçlar verilerek bu organların da çalışmalarını izleme imkanı sağlanıyor.
 
BAŞHEKİM DR.ACAR`IN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Başhekim Acar, görevde bulunduğum 7 yıllık süreç içerisinde hizmet noktasında hiçbir zaman dur durak bilmediklerini söyledi. Acar, ?Bundan sonrada bilmeyeceğiz. Sağlıkta hedefimiz Sağlık Bakanlığımızın ?sağlıkta dönüşüm? programı çerçevesinde en iyi bir örnek olmak. Bu çabalarımızın vatandaşlarımıza hizmet olarak yansımasında, maddi ve manevi varlıklarıyla destek ve ortak olan başta İl sağlık müdürlüğümüz; Valimiz, Belediye Başkanımız, bölge Milletvekillerimiz ve Bakanlığımız yetkilileri Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız, bizler için önemli bir teşvik, atılım ve cesaret unsurlarıdırlar. ?Durmak yok yola devam? düsturuyla halkımız için her gün daha iyi ne yapabiliriz onun telaşı içerisindeyiz. Vatandaşlarımız yapılan hizmet ve iyiliği takdir ediyor ve unutmuyor. Önemli olan bu. Onları mutlu görmek ve hayır dualarını almak kadar güzel daha ne olabilir ki. Bizim için dün yok, bugün var? dedi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!