Sağlıkta, sağlıklı iletişim hayat kurtarır!

Sağlıkta, sağlıklı iletişim hayat kurtarır!

PERSONELE İLETİŞİM KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Sağlıkta, sağlıklı iletişim hayat kurtarır!

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İl Sağlık Müdürlüğünün yürütücülüğünü üstlendiği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü´nün ortağı olduğu "Etkili İletişim Teknikleri Eğitimi" projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi personeline yönelik eğitim semineri tamamlandı.

PERSONELE İLETİŞİM KONUSUNDA SEMİNER

05-13 Aralık tarihleri arasında 3 grup halinde yapılan eğitimlere 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı karşılayıcı personeli ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan toplam 79 personel katıldı. Uzman Nilgün Tuluk tarafından, telefonda iletişim süreci, farklı bireylere farklı iletişim teknikleri, empati kavramı ve empati cümleleri,  zor insanlarla başa çıkma, duygu kontrolü ve stres yönetimi konularında eğitim verildi.

HASTA VE HASTA YAKINIYLA İLETİŞİM

Hasta ve hasta yakını ile personelin arasındaki iletişim eksikliklerinden oluşan negatif durumun giderilerek daha etkin ve anlaşılabilir bir iletişim şeklinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan´ın katılımlarıyla Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan seminer eğitmeni Nilgün Tuluk  "İletişimin giriş etkinliği olarak kabul edilebilir bu eğitim. Dolayısıyla da bunu İletişim sorunlarının tamamını hallettik, artık bundan sonra iletişim ile ilgili sorunlarınız olmayacak anlamına gelmeyecektir. Bu bir başlangıç ve farkındalık eğitimidir.? dedi

SAĞLIKTA İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Ahiler Kalkınma Ajansı adına konuşan Abdullah Özbaş ise, ?Sağlıkta iletişim çok önemli olduğu için bu projenin önemli katkıları olacağını düşünüyorum. Yeni projelerde de bir araya gelmek üzere eğitmenimiz Sayın Nilgün Tuluk´a ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun´da bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!