Sağlık-Sen Hızla Büyüyor

Sağlık-Sen Hızla Büyüyor

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri çalışmalarına hız verdi. Yetki ayının yaklaşması nedeniyle Ağız Diş Sağlığı ve Periferide ilçelerde çalışan sağlık çalışanlarına ziyaretlerde bulunarak kazanımlar hakkında bilgiler verdi.

EN HIZLI BÜYÜYEN SENDİKA

Akdoğan yaptığı açıklamada, Türkiye`nin hızlı büyüyen en büyük konfederasyonu Memur-Sen ve iş koluna bağlı sendikası olan Sağlık-Sen’in, 14 Ağustos tarihinde yapılan seçimden bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleri ve yetki ayının yaklaştığı günlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce  Büyük Türkiye Buluşmamıza katılan Başbakanımızdan, teşkilatımızın önünde üç önemli konuda söz aldık. Bunlardan birisi kreş hakkıydı, bu konuda genelge yayınlandı. İkincisi tüm branşlarda lisans tamamlama hakkıydı, sağlık çalışanlarına bu hakkı yasal düzenleme ile kazandırdık. Sözünü aldığımız yıpranma payı hakkının da inşallah çözüm odaklı sendikal vizyonumuzla, inançlı ve kararlı teşkilatımızla birlikte en kısa zamanda hayata geçmesini sağlayacağız” diyen Akdoğan, bu kazanımların Sağlık-Sen’in sendikal kimliğini yansıtan en önemli kazanımlar olduğunu kaydetti.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜN KORUNMASI

Akdoğan, açıklamasının devamında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye`nin birlik ve bütünlüğünün korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişlemesi yolundaki mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini, bu sene elde edilecek kazanımların önemli olduğunu, özellikle Ek Ödeme (Döner Sermaye)  aylığının belli bir kısmının emekli keseneğine yansıtılarak emeklilikte, maaşlarda büyük kazanımlar getireceğini, bu yıl içerisindeki seçimlerden önce torba yasayla kanunlaşması ümidiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kayıplarının önleneceğini belirtti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!