Sağlıklı toplumlar sağlıklı nesiller yetiştirir

Sağlıklı toplumlar sağlıklı nesiller yetiştirir

Vali Ali Kolat, sağlıkta yapılan çalışmaların önemli bir başarıya imza attığını belirterek, giderek artan sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kadrolarının olduğunu söyledi. Kırıkkale'nin Bebek dostu il olmasının önemli bi başarı olduğunu belirten Kolat, "Kı

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Kırıkkale’ye, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Altın Bebek Dostu İl’ olma unvanı kazandı. Kırıkkale Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Ali Kolat’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. D.r Seçil Özkan, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Uzun, , Altın Bebek Dostu seçilen kurumların temsilcileri ve davetliler katıldı. Tören öncesinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. D.r Seçil Özkan, anne sütünün önemi ve proje hakkında sağlık çalışanlarına bir konferans verdi.

 

SAĞLIKLI NESİLLER VE SAĞLIKLI TOPLUMLAR

Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplumlar oluşturmak adına bu konuya altyapıdan başladığını belirten Kolat, anne sütünün bebekler için çok önemli olduğunu söyledi. Bebeklerin doğumu ile beraber anne sütünün önemini toplumun geneline bilinçli bir şekilde yaymak için bu konuda eğitim çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Vali Kolat, "Ayrıca sağlık personelimiz de halkımızın sağlığı için gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bu kapsamda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla, anne sütünün önemine dikkat çeken çalışmalar yapılmıştır." diye konuştu.

 

SEVGİ BAĞI OLUŞUR      

Anne sütünün annenin bebeğiyle olan sevgi bağlarının oluşması için önemli bir iletişim aracı olduğunu anlatan Kolat, "Geleceğe güvenle bakan, bilgi teknolojilerini kullanabilen, tam donanımlı nesiller yetiştirmek ancak, sağlıklı beslenen ve gelişimlerini tamamlayan bireylerle mümkün olacaktır. Bu sebeple anne sütünün taşıdığı değer, ayrı bir önem taşımaktadır. Anne sütü anne ve bebeği birçok hastalıklardan koruyarak, bağışıklık sistemlerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Annenin bebeği ile olan sevgi bağlarının oluşması için önemli bir iletişim aracıdır. Anne sütü alan bebeklerin zeka oranı daha yüksektir. Bu bilinçle hareket eden sağlık teşkilatımız "Altın Bebek Dostu İl" projesi ile ilimizde anne sütü ve emzirmenin korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmalarını başarıyla tamamlamıştır" dedi.

 

ÇALIŞMALARIN ÖNEMİ

Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ise anne sütünün teşviki ve Bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. D.r Seçil Özkan, konu hakkında bir konuşma yaparak, "Altın Bebek Dostu İl" unvanı alan Kırıkkale’yi tebrik etti.Programda, Bebek dostu hastanelere, tıp merkezlerine, aile sağlığı merkezlerine ve projeye destek veren özel işletmelere teşekkür plaketi verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ