Sağlıklı herkes kan vermelidir

Sağlıklı herkes kan vermelidir

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, yılda üç kez kan vermenin önemli olduğunu söyledi. Kan vermenin hayat kurtardığını hatırlatan Uzun, sağlıklı her insanın kan vermesi gerektiğini bildirdi.

 

KAN VER HAYAT KURTAR
Kırıkkale Kızılay Şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Kan ver Hayat Kurtar’ toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kan vermenin önemine değinilirken, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun sağlıklı her insanın yılda en az üç kez kan vermesi gerektiğini söyledi. Uzun yaptığı açıklamanın devamında, “Bugün çok anlamlı bir amaç için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve UMKE ekiplerimiz sadece olay anında değil bunun dışında da vatandaşlarımızın yanında olduklarını göstermek için ve bu insani görevde topluma örnek olmak amacıyla Kan Bağışı etkinliğimizi planladık. Bu kutsal görevde emeği geçen Türk Kızılay’ı görevlilerine, UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

KAN VERMENİN ÖNEMİ
Uzun konuşmasının devamında ”Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talesemi hastaları sizlerin kan bağışınızı bekliyor. Yenidoğan ve kanın değişmesi için çok taze kana ihtiyacı olan bebekler sizin kanınızı bekliyor. Ağır böbrek hastalarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaçları var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz. Bağışladığınız her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek, hepatit B, hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır.”


KİMLER KAN VEREBİLİR
“18 yaşını doldurmuş, 65 yaşından küçük sağlıklı herkes. Ancak bağışçıların sağlık sorgulamasından ve temel bir muayeneden geçirilmesinin ardından kimlerin kan verebileceği tespit edilir. 18 yaşından küçük, yakın zamanda sarılık hastalığı geçirmiş, önemli ve sürekli bir hastalığı olanlar başta olmak üzere incelemeler sonucunda kan vermesi uygun görülmeyenlerden kan alınamaz” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ