Sağlıklı anne Sağlıklı çocuk

Sağlıklı anne Sağlıklı çocuk

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülen "Doğum Sonu Bakım Programı"na entegre olarak Sağlık Müdürlüğü tarafından ?´Doğum Sonu Bakım Programı Uygulama Projesi Ç

YETKİLİLER VE MEMURLAR KATILDI

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğünde yapılan çalıştaya Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı,  KÜTF Çocuk Sağ. ve Hast. ABD Başkanı Prof. Dr. Didem Aliefendioğlu, KÜTF Kadın Hast. ve Doğum ABD Başkanı Prof. Dr. Nevin Sağsöz, Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr.Yavuz Şimşek, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Adem Yeni, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç, Şube Müdürleri,TSM Sorumlu Hekimleri ve Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı  Birim Personeli katıldı,

 

SAĞLIKLI ANNE SAĞLIKLI GEBELİK

Doğum Sonu Bakım Programı Uygulama Projesi kapsamında; Sağlıklı Anne,Sağlıklı Gebelik,Gebelik Öncesi Bakım,İzlemler,Riskli Gebe Takip Birimi  tarafından riskli gebe olarak tespit edilen gebelerin takipleri, Doğum Eylemi, İl  Sezaryen Oranları,yıllara göre Anne Ölümleri ve nedenleri, en sık Anne Ölümlerinin görüldüğü zaman dilimleri,İl Lohusa İzlemleri,Bebek Ölümleri,Bebek Ölümleri istatislikleri ile bebek ölümleri vaka sunumları il bazında değerlendirilmiştir.

 

İLK 42 GÜN KONTROL ALTINDA OLMALI

Çalıştay sonucunda; İl düzeyinde her lohusanın doğum sonrası ilk 42 gün süresince hastanede ve evde izleminin sağlanması, komplikasyonlara karşı korunması, erken teşhis ve tedavisinin sağlanması ve gerektiğinde sevk edilmesi,kaliteli ve nitelikli doğum sonu bakım hizmeti alabilmesi için doğumu takip eden ilk 1 hafta içerisinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık personeli tarafından oluşturulan ekipler tarafından ev ziyaretlerinin yapılarak annenin ilgili konularda bilgilendirilmesi, genel ve fiziki muayenelerinin gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

 

Doğum Sonu Bakım Uygulama Program sayesinde anne ve bebek ölümlerinin en aza indirilmesi amaçlanmış, il düzeyinde bu konuda  ilk adım atıldı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ