?Sağlıkhanem? amacına ulaşıyor

?Sağlıkhanem? amacına ulaşıyor

?KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNDE TOPLUMSAL KATILIM VE SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ARTTIRILMASI? PROJESİ AÇILIŞ VE TANITIM PROGRAMI YAPILDI

?KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNDE TOPLUMSAL KATILIM VE SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ARTTIRILMASI? PROJESİ AÇILIŞ VE TANITIM PROGRAMI YAPILDI

?Sağlıkhanem? amacına ulaşıyor

Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından toplumun sağlık bilgi düzeyini yükseltmeyi ve sağlık okuryazarlığının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve ilk olarak 2014 yılında Sağlıkhanem projesiyle başlatılan faaliyetler AB projesiyle devam ediyor.

PROJEYE DESTEK ÇOK GENİŞ OLDU

AB Erasmus+ programı 2015 yılı teklif çağrısı döneminde Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ile oluşturulan üçlü konsorsiyum tarafından Türk Ulusal Ajansına sunulan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV kapsamında kabul edilen ?Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması? projesi açılış ve tanıtım programı Çelebi Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonda Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç, Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, kamu kurumlarının daire amirleri ve çalışanlarının katılımlarıyla yapıldı.

SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ÖNEMİ VURGULANDI

Proje koordinatörü Osman Akyurt tarafından yapılan konuşmada, ?Projemiz isminden de anlaşılacağı üzere temelinde bireylerin sağlık bilincini yükseltmeyi, sağlık okuryazarlığını arttırmayı ve koruyucu sağlık hizmetlerinde toplumsal katılımı arttırmayı hedeflemektedir. Ana hatlarıyla sağlığın korunması ve geliştirilmesini amaçlayan hizmetler yürütmekte olan Toplum Sağlığı Merkezimiz bu hizmetlerin etkinliğinde en büyük faydayı sağlayacak olan sağlık eğitimlerini geliştirme yönünde kapsamlı bir gayret içerisine girmiştir. Çünkü koruyucu sağlık hizmetleri kapsamına giren tüm hizmetlerde başarı oranı ve hizmet kalitesi, toplumun sağlık bilinci ve sağlık okuryazarlığı ile paralel olarak artmakta, toplumun aktif katılımını gerektirmektedir.?

?SAĞLIKHANEM? SEVİLEN BİR DERGİ OLDU

?Çelebi Toplum Sağlığı Merkezi olarak bu doğrultuda ilk olarak Sağlıkhanem projesini hayata geçirdik. Halkımıza yönelik olarak yürütülen Sağlıkhanem projesi kapsamında üçer aylık dönemler halinde Sağlıkhanem dergisini yayınlamaya başladık. Ve geldiğimiz noktada Sağlıkhanem dergisi artık Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde yayın yapan ve beğeniyle takip edilen bir dergi haline gelmiştir. Bu alanda kurumumuz tarafından yapılan ikinci çalışma Koruyucu Sağlık Hizmetlerinde Toplumsal Katılım ve Sağlık Okuryazarlığının Arttırılması projesi olmuştur. Bu projeyle de sağlık eğitimlerini sunan personelimizin, dolayısıyla hizmetlerimizin geliştirilmesi hedeflenmektedir? dedi.

SAĞLIK İLETİŞİMİ ÖNEMLİ HALE GELDİ

Programda Sağlık Okuryazarlığı hakkında kısa bir konuşma yapan Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Proje Ofisi sorumlusu Fatih Tekel ise, ?Sağlık okuryazarlığı, bireylerin sağlığının geliştirilmesi açısından sağlık iletişimi alanında önemi giderek artan bir konudur ve daha çok gelişme sağlanması gereken bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaldı ki, sağlık okuryazarlığı ve sağlık bilgilerinin iletişimi bugün eskiye oranla çok daha fazla önem kazanmıştır. Hastaların yaşam şekillerinde değişiklikler yapmaları, tedavileri ve bakımları için karar verme mekanizmasının içinde yer almaları, ne kadar karmaşık olursa olsun, tedavileriyle ilgili yönlendirmeleri eksiksiz yerine getirmeleri beklenmektedir? dedi.

SAĞLIK OKURYAZARLIK SEVİYESİ EN YÜKSEK AB ÜLKESİ HOLLANDA

Proje kapsamında AB Ülkeleri içerisinde S.O.Y seviyesi en yüksek AB ülkeleri belirlenmiş ve S.O.Y seviyesi en yüksek olan Hollanda ve İngiltere ülkelerinde ikişer haftalık işbaşı eğitim ve yapılandırılmış kurs faaliyetleri planlanmıştır. Eğitim faaliyetleri ile her iki ülkenin Koruyucu Sağlık Hizmetleri, sağlık eğitimlerine özel yapılanmaları, sağlık eğitimlerinde kurumsal işbirlikleri, yürütülen halk sağlığı eğitimleri ve sağlık okuryazarlığının yükseltilmesine yönelik yürütülen iyi uygulamalar hakkında bilgi edinilmesi hedeflenmektedir. Hareketlilik faaliyetlerin ilki olan işbaşı eğitim faaliyeti Hollanda Rotterdam Şehrinde toplum sağlığı hizmetleri sunumu yapan GGD Rijmond kuruluşunda 13- 24 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Projenin ikinci hareketlilik faaliyeti 18- 30 Eylül tarihlerinde İngiltere´de Yapılandırılmış kurs faaliyeti olarak gerçekleştirilecek.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü