Sağlıkçıların zor sınavı

Sağlıkçıların zor sınavı

Sulakyurt sağlık meslek lisesi öğrencileri ilginç bir denemeye imza attı. Öğrenciler gözleri bağlı olduğu halde damara girip kan almayı denedi. Bu deneme ile öğrencilerin yeterlilikleri ölçüldü.

TEORİK BİLGİLER DAHADA PEKİŞİYOR
Sulakyurt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi`nin Acil Tıp Teknisyenliği bölümü öğrencileri, okulun teknik laboratuvarında teorik bilgilerini daha da pekiştirmeye yönelik çalışma yapıyorlar. Öğrenciler, bu kapsamda kol maketi üzerinde damara girip kan alma ve damar yolu açma becerilerini gözleri bağlı olarak sergiledi. Öğrenciler, gözleri kapalı şekilde ellerindeki enjektörlerle maketteki damara girip kırmızı sıvıyı çektiler. Okul Müdür Vekili Ali Türkmen, öğrencilerin ileride yapacakları meslekleriyle ilgili olarak her yönde en zor şartlara göre hazırlandıklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİN BECERİSİ ÖLÇÜLÜYOR
Türkmen "Öğrencilerimizi derslerindeki müfredat konularına yönelik olarak hayatta karşılaşabilecekleri en zor şartlara göre hazırlıyoruz. Bu eğitimi yapan öğrencilerimiz şu an 10. sınıf öğrencileri. Önümüzdeki yıl bu öğrenciler, hastanelerde beceri eğitimlerini hastaların başında görecekler ve hastalarla ilk defa karşılaşacaklar. Bu nedenle damara girme, damar yolu açma, kalçadan enjeksiyon yapma gibi daha birçok becerilerini okulumuzun teknik laboratuvarındaki maketler üzerinde yüzlerce kez öğretmenleri kontrolünde yaptırmaktayız? şeklinde konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!