Sağlıkçılardan koordinasyon toplantısı

Sağlıkçılardan koordinasyon toplantısı

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimleri ve İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş Başkanlığında müdür yardımcısı ve şube Müdürlerinin de katıldığı toplantıda Sağlıklı Yaşam merkezi işleyişi, KETEM Polikliniği’nin başvuru sayısının artırılması konusu öncelikli olmak üzere Aile hekimleri tarafından yapılması gereken gebe ve bebek takipleri üzerinde hassasiyet oluşturulması, gezici hizmet denetimlerinin artırılması, gezici hizmet bölgelerinde yerinde ve sık denetim, vatandaşlar ve köy muhtarlarından sağlıklı geri dönüşlerin sağlanması noktasında toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimleri uyarıldı.

DANIŞMA MERKEZLERİNİN ÖNEMİ

Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan KETEM, Sigara bırakma polikliniği, Gebe bilgilendirme sınıfı, evlilik öncesi danışma merkezi, ruh sağlığı polikliniği, obezite danışma ve sağlıklı beslenme birimi, kadın üreme sağlığı merkezi, gençlik danışma merkezi birimlerinin halkımıza tanıtılması ve başvuru sayısının artırılması konusunda yapılabileceklerin de tartışıldığı toplantıda özellikle mamografi cihazına entegre edilen PACS sistemi sayesinde çekim süresinin ve randevu gününün düşürülmesi sayesinde kanser taraması yapılacak vatandaşlarımızın zaman kaybının olmayacağı bilgisinin yaygınlaştırılmasına vurgu yapıldı.

KANSER TARAMASI ARTACAK

İl merkezinde devam eden kanser taramasına ilçelerimizin de yoğun şekilde katılması ilçeden gelecek vatandaşlarımızın ulaşım sorunlarının çözülebilmesi ve poliklinikte öncelik sağlanması kararları verildi. İlçe devlet hastaneleri demirbaş, sarf malzeme, teknik servis işlemlerinin etkin yürütülmesi konuları da tartışıldı. İlçe Devlet Hastanesi koordinatörlük sisteminin yerleştirilmesine karar verildi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!