Sağlıkçılardan Kayseri gezisi

Sağlıkçılardan Kayseri gezisi

Ufuk Sağlık Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Serdar Zengin ve yönetimi Kayseri'ye gezi düzenledi. Gezide Kayseri Ufuk Sağlık Sendikası başkanlığı ziyaret edildi. Ufuk Sağlık Sen Hafta sonunu, Aile eğitim seminerleri ve Ufuk buluşmalarıyla geçirdi.

ÖRNEK ALINACAK BİR ŞEHİR

Çok modern ve güzel bir şehir olarak bilinen Kayseri`yi ziyaret ettiklerini açıklayan Zengin,  “4 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından bizi geniş ve düz bir alana kurulmuş modern bir şehir karşıladı. Alabildiğine geniş yollar, temiz ve düzenli kent planı ilk dikkati çeken unsurlar. Kentin şehir planlaması 1945 yılında Alman şehir plancı Odr. Prof. Dr. Gustav Olelsner ve Doçent Kemal Ahmet Aru birlikte yapmışlar. Şehirde dolaşırken Anadolu Selçukluları ve Osmanlıların izlerini mimari yapılarda görüyorsunuz.”dedi.

TOPLU BİR ŞEHİR

 Arabalarını merkeze yakın bir yere park ettiklerini açıklayan Zengin,  “Yürüyerek Cumhuriyet meydanına geldik. Daha önce bu kadar büyük bir meydanı olan şehre rastladık. Ortasında bronz Atatürk Heykeli, Saat Kulesi, bir yanında Kayseri Kalesi, diğer yanında Kapalı Çarşı, tarihi dokuya uygun yapılmış valilik binası, yer altı çarşısı, Hunat Hatun Camii, Ulu Cami, Bürüngüz Camii hepsi bir meydanda toplanmış. Şehir meydanında bir de Tourist İnformation Office/ Turist bilgilendirme ofisi var. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada. Hemen uğrayıp çok güzel hazırlanmış broşürlerden alıp gezimize yürüyerek devam ettik.”diye konuştu.

GÖRMEĞE DEĞER

Zengin, “Bugün hala sağlam olan Kale iki kısımdan oluşuyor. Dış sur ve burçlardan meydana gelen dış kale ve iç kale. Şehir içindeki kale ve surlar geniş bir alan kaplamakta. İç Kale, hiç bir yönden dış kale ile bağı bulunmamakta. Kalenin içi restorasyon çalışması yapıldığı için kapalıydı gezemedik. Günümüzde Cumhuriyet Meydanı`nın ortasında yer alan Sultan II. Abdülhamit zamanında tüm büyük şehirlerde birer saat kulesi ve muvakkithane yapılması emri ile 1906 yılında inşa edilmiş. Şehir meydanında çok hoş bir görüntüsü var.  Kayseri Kapalıçarşı` sı Osmanlılar döneminde yapılan Kapalıçarşılar arasında İstanbul`dakinden sonra en büyük Kapalıçarşı olarak kabul ediliyormuş. Tarihte birkaç defa büyük yangınlar geçirmiş. 1987-1991 yılları arasında bütünüyle ele alınarak "eski Osmanlı mimarisi" tarzında yeniden yaptırılmış. Çarşıda kuyumculardan baharatçılara, giyim eşyasından ayakkabıcılara birçok dükkân bulunmakta. Kapalıçarşı tüm renkliliği ve hareketliliği ile Kayseri ticaretinde önemli yer tutuğunu kalabalığı ile ortaya koymakta. Çarşının dışında ise birçok ünlü firmanın sucuk ve pastırma satan dükkânları var. Yine Kapalıçarşı`nın hemen yanında Kazancılar Çarşı`sı var. Burası da birçok kuyumcu dükkânını bir arada barındırmakta.”

ÇOK KAR VARDI

Zengin, “ Şehir merkezine 25 Km uzaklıktaki dağ İç Anadolu bölgesinin birinci, Türkiye`nin beşinci büyük dağı unvanına sahip. Erciyes Dağı hem kış turizmi hem de yayla turizmi bakımından yılın her döneminde önemini korumakta. Erciyes Dağı teleferik alanına yakın 3-4 otel ve yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlar bulunmakta. Dağda çok kar vardı ve  hava çok soğuktu. Erciyes gezisi dönüşü yol üstünde halı, kilim, peynir, tereyağı, bal, kuru baklagiller satın alabileceğiniz 4-5 dükkan bulunmakta.”



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok