Sağlıkçılara yapılan saldırıyı kınıyoruz

Sağlıkçılara yapılan saldırıyı kınıyoruz

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan önceki gün gece 1 No'lu 112 Acil İstasyonunda çalışan 2 şoför ile 3 ATT sağlık çalışanına yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

112 ACİL İSTASYONU GÖREVLİLERİ HASTA YAKINLARININ SALDIRISINA UĞRADI.

Sağlıkçılara yapılan saldırıyı kınıyoruz

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan önceki gün gece 1 No’lu 112 Acil İstasyonunda çalışan 2 şoför ile 3 ATT sağlık çalışanına yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ        

Yaşanan fiili şiddeti lanetlediklerini belirten Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Kırıkkale 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda çalışan sağlık ekibine, bir vaka sırasında hasta yakınları tarafından saldırı gerçekleştiğini, saldırı esnasında sağlık çalışanlarının darp edildiğini ve sözlü hakaretlere maruz kaldıklarını söyledi. Akdoğan “Yaşanan bu sözlü ve fiili saldırı olayını şiddetle kınıyoruz. Gece gündüz demeden, yılın 365 günü vatandaşlarımıza sıhhat olmaya çalışan, sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırılar gün geçtikçe şiddetini arttırmaktadır. Sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddet olayları konusunda vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Sağlık ekibinde çalışanlar sizin ailenizin herhangi bir ferdi de olabilirdi. Son yıllarda alınan tedbirlere ve caydırıcı uygulamalara rağmen yine de şiddet çirkin yüzünü göstermeye devam etmektedir. Maalesef insanlar, Bay bayan ayırt etmeden sağlık çalışanlarına bile şiddeti bir hak arama ve cezalandırma yolu olarak görüp, uygulamaktan geri durmamaktadırlar.” Dedi.

ŞİDDET HAK ARAMA YOLU DEĞİLDİR

Şiddetin asla bir hak arama yolu olmadığını bildiren Akdoğan; “Bunu yapanlar sonucuna katlanacak ve şiddetin bir hak olmadığını göreceklerdir. Bu şiddet olayına karşın yasal resmi işlemler Sağlık Müdürlüğümüzce Sağlık Bakanlığımıza bildirilmiş olup, gerekli her türlü hukuki işlemler başlatılmıştır. Bu tür ilkel yollara başvuran kişilerin hak ettiği cezaya çarptırılması için gerekli her türlü işlem yapılacaktır. Biz de Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi olarak; bu olayda ve tüm şiddet olaylarında sonuna kadar üyelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın özellikle burada fiili ve sözlü saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bu tür üzücü olayları sonuna kadar takip edecek ve sonuçlandırılması için gerekli her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama