Sağlıkçılar bir araya geldi

Sağlıkçılar bir araya geldi

Ufuk Sağlık Sen Bölge Toplantısı Kırıkkale'de gerçekleşti. Bölgeye bağlı şehirlerden gelen üyeler, fikir alışverişinde bulundu.

MOTİVASYON DÜŞÜYOR

Toplantıda yapılan konuşmalarda, sağlık çalışanlarının iş yaşamında genel olarak mutlu olmadıklarını gözlemlediklerini ve sağlık çalışanlarının hizmet üretme tatminini tam olarak yaşayamadıklarından şikâyet ettiklerini söylendi. Konuşmada, vatandaşa doğrudan hizmet götüren sağlık çalışanlarındaki motivasyon eksikliğinin kamu sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü, bu nedenle bu sorunun ivedilikle çözülmesi gereken bir mesele olduğunun altını çizdi.

ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜZELTİLMELİ

Motivasyonu etkileyen en büyük etken olarak sağlık çalışanlarının iş hayatının kalitesine vurgusu yapılarak,  kamudaki çalışma şartlarını düzenlemekle yükümlü olanların, kaliteli çalışma şartlarını da oluşturma gibi bir sorumlulukları olduğunu hatırlatıldı. Yapılan konuşmada: "Sağlık çalışanlarını diğerlerinden ayıran en önemli özellik, insan sağlığıyla doğrudan ilgili ve sorumlu olmalarıdır. Bu sebeple sağlık çalışanına düşen de, diğer kamu çalışanlarına göre daha dikkatli ve titiz olmaları, yapılacak en küçük bir hatanın telafisinin mümkün olmadığı unutulmamalıdır." diye açıklama yapıldı.

KALİTESİ DÜŞER

Sağlık çalışanlarının en önemli motivasyon kaynağının kamu sağlığı olmasının ehemmiyeti üzerinde durulan konuşmada, "Çalıştığınız kurumların birincil hedefi nedir? İnsan sağlığı. Yani sizin odaklanmanız gereken mesele budur. Kurumun çıkarıyla, çalışanın çıkarı örtüşmezse verimlilik ve dolayısıyla verilen hizmetin kalitesi düşer. Bundan dolayı çalıştığınız kurumların motivasyon kaynaklarını benimsemeniz ve onlara sahip çıkmanız gerekmektedir.” diye açıklamalarda bulunuldu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!