Sağlık şakaya gelmez

Sağlık şakaya gelmez

Vali Ali Kolat, bir süre hizmete açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi`nin sağlık açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Kolat vatandaşlara çağrıda bulunarak merkezin sunduğu hizmetlerden yararlanmalarını istedi.

MERKEZDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kırıkkale Valisi Ali Vali Kolat ve beraberindeki birim müdürleri Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve kısa bir süre hizmete geçen Sağlıklı Yaşam Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. KETEM, sigara bırakma polikliniği, Obezite danışmanlığı ve sağlıklı beslenme, gençlik danışma ve sağlık hizmetleri, gebe bilgilendirme sınıfı, kadın ve üreme sağlığı, evlilik öncesi danışmanlık, aile ve ruh sağlığı danışmanlığı gibi ücretsiz hizmet veren birimlerini gezen Vali Kolat, vatandaşlara da sağlıklı yaşam konusunda çağrıda bulundu. Kolat burada erken teşhis, önleyici tedavi uygulandığından vatandaşların buraya gelerek mutlaka hizmetlerden yararlanmaları gerektiğini söyledi.

ÇOK AMAÇLI VE ÇOK YÖNLÜ BİR MERKEZ

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Vali Kolat, Sağlıklı Yaşam Merkezinin 8 birimde hizmet verdiğini belirterek “Kanser taramasından sigara bırakmaya kadar birçok konularda tedbir anlamında yapılacak hizmetler burada vatandaşlarımıza veriliyor. Buranın tanıtılması, bilinmezi lazım sağlık açısından son derece önemli. Yani insanımız biraz ihmalkârdır, hepimizde bu ihmal vardır. Bir yerimiz ağrıyacak sıkıntıya girecek öyle gideceğiz kontrole. Hâlbuki bu, suçun işlenmesinden önce alınan tedbir gibi hastalanmadan önce hastaneye gelerek tedbirimizi alacağız, vücudumuzu tanıyacağız, bileceğiz ki gidişatımızı takip edeceğiz. Nasıl bir yol izlemememiz gerektiğini burada arkadaşlarımız tavsiye ediyor yönlendiriyorlar" diye konuştu. 



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!