Sağlık ordusu yetişiyor

Sağlık ordusu yetişiyor

Keskin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği 11. Sınıf öğrencileri Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine uygulamalı eğitim verdiler.

EPİLEPSİ HASTASINA MÜDAHALEYİ CANLANDIRDILAR
Öğrenciler seminerde hem anlatımlı hem de uygulamalı olarak bir gösteri sundular. Öğretmenleri Abdullah Ünsal ile birlikte maket üzerinde CPR (Kardiyo pulmoner resusitesyon), yeniden canlandırma kalp masajı ve suni solunum uygulamasını gösterdiler. Ayrıca öğrencilerin ilkyardımla ilgili sorularını yanıtladılar. Daha sonra Acil Tıp Teknisyenliği öğrencileri, öğretmenleri Resmiye Ünsal ile birlikte hazırlamış oldukları Epilepsi hastasına müdahaleyi canlandırdılar.
 
TEHDİT EDEN DURUMLARI ORTADAN KALDIRMAK
Merkez Müdürü Bekir Demirdöğen, Bilsem öğrencilerinin her alanda uygulamalı olarak bilgi edinmelerine olanak sağladıklarını belirterek Keskin Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Murat Akbaş?a; Meslek öğretmenleri Resmiye Ünsal, Abdullah Ünsal, Mustafa Arı?ya ve ATT öğrencilerine teşekkür etti. Seminerde ATT 11. sınıf öğrencileri Fatma Yıldız, Fatma Arslan, Mesut Kaymaz, Meltem Uçaçelik, Şahin Duman, Şeyma Kandemir, Ezgi Tezcan, Büşranur Turbay, Merve Bulut görev aldılar. Öğrenciler ilkyardımın tanıtımını yaparken?Son yıllarda ülkemizde artan trafik kazalarında bilinçsizce yapılan ilkyardım uygulamaları yüzünden birçok insan hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. İlkyardım; kaza veya ani hastalık durumlarında orada bulunanlar tarafından eldeki imkânlar doğrultusunda yapılan girişimlerdir. Amaç yaşamı tehdit eden durumları ortadan kaldırmaktır? dediler.
 
ZAMAN ÇOK ÖNEMLİDİR
Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Alanından mezun olan ATT?ler Ambulans İstasyonları ve 112 komuta kontrol merkezlerinde görev yapmaktadırlar. Hastalık veya kaza anında olay yerine ulaşan ATT, iyi bir ilkyardım uygulaması yaptı ise kişiyi hayata döndürme olasılığı artar. Yaşamı tehdit eden durumlarda zaman çok önemlidir? ifadesinde bulundu.
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!