Sağlık, kara düzen yönetilmez

Sağlık, kara düzen yönetilmez

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından 18 Aralık Sağlık İdareciler Günü dolayısıyla Mavi Salon`da sempozyum düzenlendi. Sağlık sektörünün kara düzen yönetilemeyeceğinin ifade edildiği sempozyumda akademik bilgi sahibi olmanın gereklil

YEDİ ÜNİVERSİTEDEN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI SEMPOZYUMDA SAĞLIK YÖNETİCİLERİNİN AKADEMİK BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI.

Sağlık, kara düzen yönetilmez

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından 18 Aralık Sağlık İdareciler Günü dolayısıyla Mavi Salon`da sempozyum düzenlendi. Sağlık sektörünün kara düzen yönetilemeyeceğinin ifade edildiği sempozyumda akademik bilgi sahibi olmanın gerekliliğinin vurgulandı.

7 ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLER KATILDI

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Dicle üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri katıldı. Sağlık Yönetimi Topluluğu Başkanı Osman Özkan, topluluğun kuruluşundan bu yana yapılan etkinliklerden ve bu etkinliklerin öğrencilerin mesleki gelişmelerine yaptığı katkılardan bahsetti.

TOPLULULĞUN GELECEĞİ ANLATILDI

Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sağlık Yönetimi Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz ise bölümün geleceği, geçmişten bugüne yansıması, var olan sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durarak sağlık idarecisinin mesleki profilinin nasıl olması gerektiğini katılımcılarla paylaştı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE

Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan yedi üniversiteden 270, toplamda 500 öğrencinin katıldığı sempozyumda, Acıbadem Ankara Hastanesi Hasta Hizmetleri Müdürü Alper Unca “Özel Hastane Gözüyle İdeal Bir Sağlık Yönetimi”, Medicana İnsan Kaynaklar Müdürü Hüseyin Uslu ise “Özel Hastanelerde İşe Alım Süreci” ile ilgili bilgi verdiler. Ardından Ankara Güven Hastanesi İş ve Sistem Geliştirme Koordinatörü Banu Akan “Hasta Hakları ve Memnuniyetinden” bahsetti.

MALİYET ANALİZİ VE FİYATLANDIRMA

Programın devamında Kırıkkale Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Erdem Aksu “İç Kontrol Süreçleri”, Kamu Hastaneler Kurumu Finansal Maliyet Analiz Uygulamaları Daire Başkanı Selim Bener  “Maliyet Analizi ve Fiyatlandırma”,  Sağlık İdarecisi Ahmet Babacan da döner sermayeler konularında konuşma gerçekleştirdiler.

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Şehir içi ve şehir dışından gelen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri program, öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından, Kırıkkale ilinin çeşitli bölgelerine gezi yapılarak son buldu.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!