Sağlık için yürüdüler

Sağlık için yürüdüler

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı personeli sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başpınar Stadyumunda gerçekleşen yürüyüşe katılım yüksek oldu. Sağlıklı yaşam yürüyüşünün bu haftaki ortak olan kurumlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı personeli olduğunu açıklayan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş katılan personele teşekkür etti.

FAYDALARI ÇOK

Yürüyüşün sağlığa faydaları anlatmakla bitmeyecek kadar çoktur diyen Güngüneş, “Mesela her gün kolaylıkla yapabileceğiniz bir şey olsa ve bu şey kalbinizi korusa, fazla kalorileri yakmanızı, genç ve formda kalmanızı sağlasa hemen uygulamaya başlardınız değil mi? O zaman sizi yürümeye davet ediyoruz. Kolay, her zaman, her yerde yapılabilir, özel bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz. Üstelik herkes yürümeyi bilir. Yürümeyi henüz küçücük bir çocukken, sadece 1 -1,5 yaşındayken öğreniyoruz. Aslında o bizim için bir ulaşım yolu ama aynı zamanda güvenli, basit ve bir beceri ya da pratik istemeyen bir egzersiz. 7’den 70’e herkes yapabiliyor. Üstelik hem sağlıklı hem de fit bir vücut için sonsuz faydaları var” dedi.

KALBİNİZ İÇİN HARİKA BİR EGZERSİZ

Güngüneş, “Yapılan araştırma, her gün tempolu bir şekilde yürümenin kalp hastalıkları, diyabet ve inme gibi sonuçları olan metabolik sendrom riskini azalttığını ortaya koyuyor. Yürüyüş, kan basıncını ve kötü kolesterol olarak bilinen LDL oranlarını düşürüyor; iyi kolesterol HDL’yi artırıyor. Ülkemizde yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve inme riskinin ne kadar yüksek olduğu ortada. Peki, günde yarım saatçik yürümeye vaktimiz yok mu? Britanya’da yapılan bir araştırma, işine yürüyerek ya da bisikletle gidenlerde kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin yüzde 11 oranında daha düşük olduğunu gösteriyor” diye konuştu.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!