Sağlık hizmetleri akıllı kullanılmalı

Sağlık hizmetleri akıllı kullanılmalı

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş,"Yürütülmekte olan çalışmaların temel hedefi, sağlığa ayrılan mevcut kaynakların rasyonel kullanılması, bina, ek sağlık tesisi, sağlık insan gücü ve tıbbi donanım ihtiyaçlarının doğru

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROJESİ

Dr. Öztaş, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, sağlık hizmetlerinin ülke genelinde yeniden yapılandırılması, kısıtlı olan mevcut kaynakları en üst seviyede ve rantabl kullanılarak sağlık hizmetlerinin etkin, kaliteli, verimli, erişilebilir ve hakkaniyetli olarak sunulması bakımından yeniden yapılandırılarak hizmet rollerinin belirlenmesi ve sağlık kurumunun hizmet rolüne uygun olarak faaliyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

HİZMETLER ÖNEMLİ

Bu çerçevede yürütülmekte olan çalışmaların temel hedefinin, sağlığa ayrılan mevcut kaynakların rasyonel kullanılması olduğunu ifade eden Dr. Ötaş, şöyle konuştu: "Bina, ek sağlık tesisi, sağlık insan gücü ve tıbbi donanım ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi, sağlık hizmetlerinin akılcı ve atıl kapasite yaratılmaksızın, bölge merkezli bir anlayış içerisinde planlayarak uygulamaya konulmasıdır. Kırıkkale`de 318 yataklı Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi ile 461 yataklı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi hizmet vermekte iken, bu durumun mevcut sağlık insan gücü kapasitesinin bölünerek ve iki ayrı kapasite oluşturulmak suretiyle sunulması ve bu sunum esnasında da gerekli olan uygun ve yeterli kapasite oluşturulmasında sıkıntılar yaşanmasından yola çıkılarak, 05 Kasım 2012 tarihli Bakanlığı`nın makam oluru ile bu iki hastanemiz birleştirilmiştir.

YİH GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde birleştirilmiş ve 4 ana binadan oluşan toplam 779 yataklı büyük bir sağlık kompleksi ile, ilimizde farklı binalarda verilen sağlık hizmetleri bir araya getirilmiş ve halkımızın sağlığa ulaşılabilirliği daha da kısaltılmıştır. Artık 4 ana branş da dahil olmak üzere toplam yedi branşta 24 saat uzman hekim bulundurabilmekteyiz." Sağlık Bakanlığı`nın Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği`nin, 2 Kasım 2012`de kurulduğunu anlatan Dr. Öztaş, şunları söyledi:

YÖNETİM KADROSU BİR ARADA

"Genel Sekreterliğimiz ilk etapta Yüksek İhtisas Hastanesi içinde yerleşmiştir. Bunun amacı tüm yöneticilerin bir arada bulunması ve kurulum aşamasındaki işlerin daha hızlı yürümesi idi. İlerleyen aylarda Genel Sekreterliğimizin işlerinin çok daha yoğunlaşacağı ve Genel Sekreterliğimize bağlı personel sayısının çok daha artacağı düşünüldüğünde müstakil ve hastane ortamından ayrı bir mekana taşınma zorunluluğu zaten bilinmekteydi. Kamu Hastaneleri Kurumumuz tüm illerdeki Genel Sekreterliklere kurulum aşaması için ödenekler göndermiş ve bu ödeneklerle yeni bina kiralama ve mefruşat işlerinin temini amaçlanmıştır.

İNCELEMELER YAPILDI

Hastanelerimizde yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, Yüksek İhtisas Hastanesine bağlı geriatri ve fizik tedavi merkezinin yataklı kısmının, hastanemiz ana binasına uzak ek bir binada hizmet verdiğini, bu binanın önceleri lojman olarak planlanmış olduğunu daha sonraları da atıl olarak kaldığından yola çıkılarak geriatri ve fizik tedavinin bir bölümünün bu binada hizmete girmiş olduğunu gördük. Bu ek bina, 46 yatak fizik tedavi, 14 yatak geriatri hastalarına olmak üzere toplam 60 yatak kapasite ile hizmet vermekte idi. Bu birimlerimizi, Hacı Hidayet Doğruer Ek Hizmet Binamızdaki fizik tedavi ünitemize taşıyarak 52 yatak fizik tedavi 20 yatak geriatri olmak üzere toplam 72 yatak olacak şekilde yüzde 20 kapasite arttırımına gidilerek daha büyük bir merkeze dönüştürme çalışmalarına başlamış bulunmaktayız."



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!