Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanıyor

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanıyor

Sağlık İl Müdürü Vekili Fatma Sönmez, hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini söyledi. Sönmez, İnsanlara yardım etmek isteyen sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının utanç verici olduğunu belirtti.

MESLEKTAŞLARIMIZ ZOR DURUMDA

Sağlık İl Müdürü Vekili Fatma Sönmez yaptığı açıklamada, ?Sağlık çalışanları olarak çalışanlarımıza güvenli bir ortam, hastalarımıza güvenli bir sağlık hizmeti anlayışını benimsiyoruz. Sağlık çalışanları olarak çalışanlarımıza güvenli bir ortam, hastalarımıza güvenli bir sağlık hizmeti sloganını benimsemeye çalışırken 14.12.2012 tarihinde Çorum Osmancık İlçe Sağlık Müdürümüzün bıçakla makamında saldırıya uğraması ve hafta sonu ilimiz Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan hekimimizin şiddete maruz kalması biz sağlık çalışanlarını derinden yaralamıştır. Şiddete maruz kalan meslektaşlarımıza acil şifalar diler bir daha böyle bir olayın ne ilimizde nede Ülkemizde tekrar yaşanmamasını ümit ederiz?

AMAÇ İNSANLARA YARDIM ETMEK

?Amacı sadece insanlara yardım etmek ve onları sağlığına kavuşturmak olan Hekim ve Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması anlaşılacak bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları ve hastalar rakip değildir. Aksine aynı amaca yönelik çalışan bir ekibin üyesidir. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak hedef doğrultusunda iyi niyet ve saygı içinde çalışılarak ortak amaca ulaşılabilir. Aksi halde hasta ve sağlık çalışanı arasında gereksiz sürtüşmeler yaşanacak ve iki taraf içinde zaman kaybı yaşanacaktır?

KİN NEFRET GİBİ BİR DURUM YOK

?Sağlık çalışanı her hastayı, hastada her sağlık çalışanını tanımaz; Bu yüzden de hiçbir hastanın şahsına özel kin, nefret veya özellikle bana kötü davranıyor deme gibi bir durumu olamaz. Eğer ki bir yerde hak varsa hemen yanı başında sorumluluk ve görevde vardır. Çalışanlarımız ve hastalarımız hak, sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiği ve karşılıklı saygı devam ettiği takdirde bir daha böyle üzücü haberlerle karşılaşmayacağımız inancındayız. Şiddete hayır diyor, tüm hastalarımıza acil şifalar ve çalışanlarımıza huzur dolu bir çalışma hayatı diliyorum? dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü