Sağlık çalışanına bir şiddet daha!

Sağlık çalışanına bir şiddet daha!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Servisi´nde görevli hemşire Burak Biçici saldırıya uğradı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan ve yönetimi saldırıya uğrayan Burak Biçici´yi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Burada iş görmemezlik raporu alan Biçici´nin yanında olduklarını belirten Başkan Akdoğan,  “Maalesef üzülerek belirtiyorum ki yine bir sağlıkta şiddet olayı ile karşı karşıyayız. Bu şiddet olayları sadece bizleri üzmekle kalmıyor tüm sağlık çalışanlarımızın ve dahi toplumun yüreğini incitiyor. Her ne sebeple olursa olsun, görevi başındaki sağlık çalışanına şiddet eylemi kabul edilemez ve bu durum kanıksanamaz”

“Görevinin başında bulunan sağlık çalışanları diğer tüm devlet görevlileri gibi devletimizi temsil etmektedir. Bu tarz eylemler sağlık çalışanımız özelinde devletimize karşı yapılan bir eylem olarak algılanmalıdır. Sağlık-Sen olarak bu durumu asla ama asla kabul etmiyor, kınıyoruz. Genel Merkezimizin her ay yayınladığı şiddet raporları ile de durumu göz önüne koyuyor ve bu tarz eylemlerin şiddetli bir şekilde karşılık bulması diliyor, faillerinin en sert şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz”

“Covid-19 pandemisi yaşadığımız bu günlerde, canlarını sağlıklarını sakınmadan görevlerini ifa etmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet eylemleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu türden insanlık dışı eylemler sağlık çalışanlarımızın güven duygularına, meslek onurlarına zarar vermektedir. Sağlık çalışanlarımız sahipsiz bırakılmamalıdır. Devletimiz sağlık çalışanlarımızı yalnız hissettirmemeli gereken yasal düzenlemeleri bir an evvel hayata geçirmelidir.  Artık yarına bırakacak, yarını bekleyecek kadar takat kalmamıştır" dedi



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız