Sağlık-Sen hiç boş durmuyor

Sağlık-Sen hiç boş durmuyor

ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK

Sağlık-Sen hiç boş durmuyor

Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri sağlık alanında hizmet veren kurum ve kuruluşları ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geliyorlar.

ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu adına gerçekleştirilen ziyaretler devam ediyor. Evde Sağlık Hizmetleri görevini üstelenen fedakâr personelimize ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaret süresince personelimizin ihtiyaçları sorunları ve çalışma koşullarıyla alakalı karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSU

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı adına açıklama yapan Başkan Recep Akdoğan, ?Evde sağlık hizmetleri genel olarak, bireyin sağlığını korumak, yükseltmek, yeniden sağlığına kavuşturmak amacıyla sağlık hizmetlerin profesyonel düzeyde veya aile bireyleri tarafından bireyin kendi evinde veya yaşadığı ortamda sunulmasıdır. Sözü edilen bu hizmetler, hem sağlık hem de sosyal hizmetleri içine alan geniş bir yelpazede bireyin ihtiyacı doğrultusunda yaşam kalitesi ve toplumsal saygınlığının korunmasını da amaçlamaktadır. Bu anlamda evde sağlık hizmetleri genel olarak, kurum bakımının yerini alan, tedavi kurumlarında kalış ihtiyacını azaltan hizmetler olarak ifade edilmektedir? ifadelerine yer verdi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI

Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ülkemizde hayata geçirilen ?Evde Sağlık Hizmetleri Sistemini sistemin işleyişi hakkında bilgi vermek gerekirse, Evde sağlık hizmetleri, Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren eğitim ve araştırma hastaneleriyle genel veya dal hastaneleri bünyesinde kurulan evde sağlık hizmeti birimleriyle toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve aile hekimleri vasıtasıyla sunulur. Hizmetin yönetimi, birimler arasındaki iletişim ve koordinasyon İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezi tarafından sağlanır.?

TÜM BİRİMLER TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

İlde evde sağlık hizmeti sunan tüm birimler, toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve aile hekimleri, iletişim ve haberleşme yönünden koordinasyon merkeziyle irtibatlandırılır. Koordinasyon merkezi için müdürlükçe uygun bir mekân ayrılır. Evde sağlık hizmeti sunan tüm birimlerle irtibatlandırılmış santral donanımı ve özel telefon hattı tahsis edilir. İletişim, haberleşme, kayıt, arşiv ve sekretarya işlemlerinin yürütülebilmesi için müdürlükçe yeterli sayı ve nitelikte personel görevlendirilir. Koordinasyon Merkezi ile komisyon, etkin bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışır.? Şube Başkanı Recep Akdoğan bu açıklamayla hizmetin yapısını ve önemini ifade etti.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü