Sağlık personeline ÇİLYAD eğitimi

Sağlık personeline ÇİLYAD eğitimi

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BAĞLI MERKEZLERDE GÖREV YAPAN PERSONELE YÖNELİK ÇOCUK İLERİ YAŞAM DESTEĞİ (ÇİLYAD) EĞİTİMİ VERİLDİ

Sağlık personeline ÇİLYAD eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağlı merkezlerde görev yapan personele yönelik Çocuk İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) eğitimi verildi.

112 PERSONELİ DE KATILDI

Yapılan eğitimlerle ilgili olarak müdürlükten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ?Sağlık Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine yönelik (ÇİLYAD) Çocuk İleri Yaşam Desteği Eğitimi yapılmıştır.

24 PERSONEL KATILDI

Söz konusu eğitimde ?Çocuklarda Temel Yaşam Desteği, Solunum Yetmezliği ve Şokun Tanımlanması, Havayolunun Açılması ve Ventilasyonun Sağlanması, Şok ve Kardiyak Arrest Tedavisi, Damaryolu Açma, EKG ve Ritim Bozuklukları, Travma Durumunda Resüsitasyon ve Omurga Tespiti, Kalp ve Solunum Durması Sonrası Çocuğun Stabilizasyonu ve Taşınması´ konuları teorik ve uygulamalı olarak işlenmiştir. İlimizde ilk defa düzenlenen ve 24 personelimizin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim başarı ile tamamlamıştır.  ÇİLYAD eğitimlerine ilimizde görev yapan tüm personelin katılımı sağlanıncaya kadar devam edilecektir.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü